Етна закидує попелом Сицилію

Етна закидує попелом Сицилію

На італійській Сицилії прокинуся вулкан Етна. Місцеві мешканці відчули понад 300 дрібних підземних поштовхів.
Ніхто не загинув, місцева влада переконує, що загрози для життя немає. Але через викиди хмар попелу небо над Сицилією тимчасово закрили, повідомляє Канал 24.
Підземні поштовхи люди відчули ще за два дні до виверження. Сьогодні жителі острова спостерігають ріки лави і стовпи чорного диму. Кілька будинків поблизу вулкану зруйнував землетрус, але лава до помешкань не дісталася.
Покинути острів складно, бо всі авіарейси скасували. Пасажири скасованих рейсів не мають чіткої інформації, як довго вони не матимуть змоги покинути острів.
Тим часом сейсмологи зафіксували сотні поштовхів. Магнітуда найпотужнішого сягала 5,0 балів.
Еудженіо Прівітера, директор обсерваторії на горі Етна, пояснив, що більшість поштовхів зафіксували на невеликій глибині, по всьому периметру кратера.
"Наразі немає ризиків для жителів. Єдина проблема – це попіл. Зараз доволі вітряно, і це вже створює незручності у містечку Цафферана",
– розповів директор з цивільної оборони регіональної сейсмічної служби Нікола Аллеруццо.
Етна вважається найактивнішим вулканом у Європі, вдвічі потужнішим за Везувій, і прокидається часто. Попереднього разу вулкан нагадав про себе у березні 2017 року. Потужне виверження було й на початку 90-х, тоді жителі Цафферана дивом врятувалися. Історія знає куди гірші наслідки – у 122 році вулкан стер з лиця землі місто Катанья.

Related

Події у світі 7781359819241975332

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item