Рецепт браги з цукру і дріжджів для самогону

Рецепт браги з цукру і дріжджів для самогону

Рецепт самогону з цукру і дріжджів без запаху в домашніх умовах.
Самогон з цукру і дріжджів — класика вітчизняного самогоноваріння і лідер за популярністю. Пояснюється це доступністю інгредієнтів, чіткістю рецептури і гарантованим результатом.
Цукрова брага буде якісною, якщо ви будете строго дотримуватися правил. Можна сказати, що кожен початківець винокур повинен пройти «бойове хрещення», освоївши приготування домашньої цукрової браги. Дотримуйтесь технологію і не нехтуйте деталями, тоді готовий продукт порадує відмінним смаком і чистотою. Цукровий самогон, виготовлений за правилами, буде без запаху, стороннього смаку і наслідків за умови помірного вживання.

Підготовка сировини

Основа успіху при приготуванні будь-якого продукту, який ми збираємося їсти або пити — придатність інгредієнтів і дотримання санітарних норм. Наш рецепт самогону з цукру і дріжджів — не виняток. Перед тим, як поставити брагу, подбайте про чистоту — все ємності ретельно помийте в гарячій воді і витріть насухо. На поверхні не повинно залишитися сторонніх речовин, інакше на виході ви можете отримати сюрпризи у вигляді несподіваних запахів і смаків.
Тепер займемося складовими для браги. За класичним рецептом браги з цукру і дріжджів пропорція така:
  • 6 кілограм бурякового цукру-піску
  • 24 літра чистої води
  • 120 г сухих дріжджів або 600 г пресованих
  • 25 г лимонної кислоти
з цієї кількості інгредієнтів гарантовано вийде 5 літрів готового 40% продукту, хоча прийнято вважати, що вихід самогону з 1 кг цукру дорівнює 1 літру. Під час виготовлення самогону в домашніх умовах можуть статися непередбачені обставини, наприклад, втрати при неправильній перегонці або від неякісної сировини, тому будемо виходити з того, що в результаті ми отримаємо трохи більше 5 л 40% алкоголю.
Загальне правило: Традиційне співвідношення? на кілограм цукру доводиться: 4 л води + 0,5 л при інвертуванні, 100 г пресованих або 20 г сухих дріжджів.

Що таке інверсія

Інвертування цукру — це приготування сиропу при якому відбувається розкладання на прості цукри, одна молекули сахарози в буряковому або тростинному цукрі розкладається на дві молекули фруктози і глюкози. Можна розчинити цукор у воді без попередньої підготовки, але так на виході вийде більше сторонніх домішок. Важливо також, що при нагріванні знищуються мікроби. Смак алкоголю, якщо ви виберете приготування браги з інвертованого цукру, буде набагато приємніше.

Брага з інвертованого цукру і дріжджів

Уважно ознайомтеся з рекомендаціями про те, як зробити брагу для самогону, тому що від цього етапу багато в чому залежить результат — враховуйте дрібниці.
  • У великій каструлі нагрійте 3 літри чистої води приблизно до 70-80 ° C
  • Висипати цукор в воду при постійному помішуванні, розчинення повинно бути повним
  • Продовжуйте нагрівати на повільному вогні, дочекайтеся кипіння і варіть хвилин 10, сироп вийде однорідної золотистої консистенції
  • Зменшіть вогонь до мінімуму і повільно додайте лимонну кислоту (при цьому буде сильне піноутворення, акуратніше є шанс залити всю плиту)
  • Варіть 1 годину під кришкою при температурі 80 градусів
Поки вариться сироп, займіться підготовкою води — вона повинна бутичистої, без сторонніх запахів і присмаку. Від якості води, що входить до складу браги, залежить смак самогону на цукрі, тому подбайте про це інгредієнті. Краще купити бутильовану фільтровану воду, якщо будете використовувати водопровідну, дайте їй відстоятися пару днів. За цей час осядуть домішки, і вода стане м’якше. Перед тим, як приготувати брагу, акуратно злийте воду без осаду.

Змішуємо інгредієнти

Налийте воду в ємність для бродіння і додайте в неї сироп. Якщо ви вирішили не інвертувати цукор, всипте його в воду і добре розмішайте. Готова суміш повинна бути не більше 30 ° С. Одна чверть ємності повинна залишатися вільною, щоб брага НЕ перелилася під час бродіння.

Вносимо дріжджі

Рецепт браги з цукру обов’язково містить дріжджі. Пресовані дріжджі повинні бути свіжими, від цього залежить успіх всього підприємства, тому перевірте термін їх придатності.
  • Розімніть брикети руками в окрему ємність
  • Розчиніть в теплій воді (200-300 мл) столову ложку цукру
  • Залийте дріжджі, розмішайте до однорідної консистенції
  • Накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин, поки на поверхні не утворюється трохи піни
При використанні сухих дріжджів процедура майже та ж і на упаковці завжди зазначена докладна інструкція по активізації.
  • У теплу воду 35оС всипте сухі дріжджі
  • Ємність накрийте кришкою і укутайте
  • Поставте в тепле місце зі стабільною температурою на 20-30 хвилин
  • Дріжджі будуть готові, коли на поверхні утворюється піна
Якщо під час бродіння піна буде щедрою, її можна погасити, заливши в бродильно ємність 20 мл будь-якого рослинного масла або накришивши пару шматків житнього хліба, не хвилюйтеся брагу на дріжджах ви не зіпсуєте і смак самогону не зміниться.

Ставимо брагу

Щоб брага для самогону з цукру і дріжджів благополучно перебродила, потрібно забезпечити їй стабільний температурний режим. Встановіть на ємність водяний затвор і поставте в приміщенні з постійною температурою 25-30оС. Якщо ви використовуєте рецепт цукрової браги для самогону з інвертуванням, ємність цілком можна розташувати на кухні? карамельний аромат сумісний з життям.
Утеплити флягу або бутель можна ковдрами, старим одягом, будівельним термоизолятором. Ще краще використовувати нагрівачі для акваріумів. Залежно від температури, бродіння триватиме від 3 до 10 днів. Дріжджі будуть діяти ефективніше, якщо перші 2-3 дні раз на добу збовтувати бражку але при цьому не відкриваючи дах. Це потрібно, щоб позбутися від зайвого вуглекислого газу, що перешкоджає бродінню.
Брага із цукру і дріжджів успішно перебродить, якщо витримати пропорції і температура в приміщенні буде правильна. Визначити готовність до перегонки можна за такими ознаками:
  • Брага втрачає солодкий смак і стає гіркою або кислуватою
  • Припиняється утворення вуглекислого газу, що видно по гідрозатворів
  • ємність з брагою не відтворює звуків? булькання і шипіння
  • З’являється запах спирту
  • Сірник, піднесена до ємності з брагою, не гасне, тобто не виділяється вуглекислий газ
Брага на самогон з цукру вважається готовою, коли присутні всі ознаки, орієнтуватися на один або два небезпечно. Наприклад, якщо ви засипали надто багато цукру, дріжджі можуть не добродити і «заснути», а брага буде солодкою.

Освітлення браги

Правильна брага для самогону з цукру повинна бути освітлена, тобто знята з осаду. Щоб не збовтати осіли на дні дріжджі, візьміть велику чисту ємність і перелийте брагу через шланг.
Висвітлювати брагу найкраще бентонітом — це натуральна біла глина, брали в облогу дріжджі. Біла глина застосовується у виноробстві, і її можна купити.
  • 2-3 столові ложки глини, подрібненого в кавомолці, залийте 250 мл теплої води.
  • Розмішайте і залиште на 10 хвилин для набухання і перемішайте ще раз, консистенція повинна нагадувати густу сметану.
  • Влийте суміш в бражку і добре розмішайте.
  • Залиште брагу з бентонітом в закупореному вигляді на добу.
  • Рідина в ємності розділиться на щільний осад і прозору брагу, яку потрібно акуратно злити.
  • Виливати осад в каналізацію не рекомендується, так як він цементується і створює важко переборні проблеми.
В результаті ви отримаєте брагу, готову до перегонки — без сторонніх домішок, запах а дріжджів і шкідливих речовин. Тепер брага готова, можна починати приготування самогону.

Перегонка браги в самогон

Перша перегонка

Освітлену брагу акуратно злийте в перегінний куб через трубку. Переженіть перший раз до фортеці в струмені 10%. Наш рецепт самогону з цукру складається з двох перегонок — тільки так ми отримаємо ідеальний продукт, приготований за всіма правилами.

Очищення

До другої перегонки самогон потрібно розбавити до 30% і прогнати через вугільний фільтр, вуглецеві колону.

Друга перегонка

Розведений спирт залийте в перегінний куб і переженете з поділом на фракції. Відберіть головну фракцію 10% від абсолютного спирту, 70% тіло і все інше це хвостові фракції зберіть окремо для подальшої переробки.

Відстоювання

Готовий продукт розбавте водою до 40%. Розлийте самогон в пляшки, закрийте пробками і дайте настоятися в прохолодному місці 7 днів. Після відстоювання смак стане м’якшим, завершаться хімічні реакції.
«Відпочив» самогон, виготовлений строго за рецептом, відрізняється високою якістю і відмінними смаковими характеристиками.

Related

Технології 9114594372104153316

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item