Дві громади на Черкащині виходять із Московського патріархату

Дві громади на Черкащині виходять із Московського патріархату

Дві церковні громади із найзахіднішого на Черкащині Жашківського району вирішили перейти із церкви Московського патріархату в Православну церкву України. Йдеться про вірян із сіл Скибин і Охматів.
"Дійсно, у селі Скибин відбулися збори церковної громади, – розповідає голова Жашківської районної ради Світлана Волошенюк. – Уся громада на чолі із священиком, який раніше перебував у Московському патріархаті, вирішили перейти до Православної церкви України. Усе відбулося спокійно, без скандалів і причитань".
Інформацію про перехід громад підтвердив і митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан з Православної церкви України.
"Перейшла не одна церковна громада, а дві, – каже владика Іоан. – Окрім скибинецької громади до нас вирішила приєднатися церковна громада із села Охматів цього ж Жашківського району. У селах відбулися збори вірян, де було одноголосно підтримано ініціативу священиків Валерія Грисюка із Скибина та Ігоря Гаврилюка із Охматова. Обидва вони вже були в мене. Написали заяви про перехід у клір священиків Православної церкви України".
Напередодні відбулися збори Уманської митрополії православної церкви Московського патріархату. Там митрополит Пантелеймон заявив, що всі громади залишаються вірними Москві.
"Пантелеймон може заявляти будь-що, – каже митрополит Іоан. – Але з громадами сіл спілкується не Пантелеймон, а місцеві пастирі. І саме церковні громади із священиками вирішують, в якій церкві їм варто перебувати".
Скибинецька і Охматівська громади стали першими в Черкаській області, які заявили про перехід із Московського патріархату в Православну церкву України.

Related

Суспільство 8353292281056131510

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item