Спір про постачання газу перебільшений - Меркель

Спір про постачання газу перебільшений - Меркель
Меркель заявила, що Німеччина купуватиме газ не лише в Росії

Канцлер Ангела Меркель відкинула критику щодо залежності Німеччини від російського газу і заявила, що Німеччина продовжить купувати газ у Росії.

Також очільниця Німеччини повідомила, що її країна буде диверсифікувати поставки палива. Про це вона заявила в середу, 23 січня, на Міжнародному економічному форумі в Давосі, повідомляє Reuters.
"Природний газ відіграватиме (для Німеччини) все більшу роль протягом кількох десятиліть", - сказала Меркель.
 
"Тому спір про те, звідки надходить газ, дещо перебільшений", - додала вона, реагуючи на критику США щодо будівництва нового газопроводу Північний потік-2 у Балтійському морі.
 
"З одного боку, ми будемо продовжувати отримувати природний газ з Росії, це абсолютно ясно", - пояснила канцлер, не кажучи конкретно про проект Північний потік-2.
 
"Але, звичайно, ми також хочемо диверсифікації", - додала вона, відкидаючи звинувачення в тому, що Німеччина йде до більшої залежності від російського газу.
 
"Саме тому ми збираємося отримувати зріджений природний газ, можливо, навіть зі США та з інших джерел. Ми розвиваємо інфраструктуру в усіх напрямках", - сказала Меркель.
 
Нагадаємо, 11 грудня Палата представників Конгресу США схвалила резолюцію, у якій висловила протест проти будівництва Північного потоку-2, а також підтримала введення санкцій для протидії цьому проекту. Зокрема, проти європейських компаній, що беруть участь в його реалізації. Документ не має обов'язкового характеру.

Related

Економіка 7596185695935446432

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item