Трамп пригрозив "розорити" Туреччину в разі наступу на сирійських курдів

Трамп пригрозив "розорити" Туреччину в разі наступу на сирійських курдів
Президент США Дональд Трамп оголосив про початок виведення військового контингенту з Сирії і пригрозив Туреччині "розоренням" в разі наступу на американських союзників - сирійських курдів.
"Починається давно очікуване виведення військ з Сирії. Але продовжуємо атакувати залишки територіального халіфату ІДІЛ, причому з багатьох напрямків. У разі перегрупування завдамо удару знову з діючої бази поруч [в Іраку]. Ми економічно зруйнуємо Туреччину, якщо вони атакують курдів", - повідомив він в Twitter.
При цьому очільник Білого дому наголосив, що курди не повинні провокувати Анкару.
Трамп заявив про необхідність створити "буферну зону в 20 миль". Він також зазначив, що Росія, Іран і Сирія найбільше виграли від довгострокової операції США зі знищення ІДІЛ в Сирії.
Нагадаємо, в грудні 2018 року США оголосили про виведення американських військ з Сирії. Президент Дональд Трамп аргументував це рішення перемогою США над бойовиками терористичної організації Ісламська держава в Сирії.
Він заявив, що Туреччина та інші країни на Близькому Сході здатні протистояти залишкам ІДІЛ в Сирії без підтримки американської сторони.
Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон зажадав від президента Туреччини Реджепа Ердогана гарантувати ненапад на курдські сили після виходу американських військових з Сирії. За його словами, до цього часу президент США не виведе війська з північної Сирії.
США співпрацюють з курдськими Загонами народної самооборони (YPG) в боротьбі проти ІДІЛ. Курди контролюють території на північному сході Сирії.
Вашингтон неодноразово заявляв, що курдські союзники залишаться в безпеці, незважаючи на виведення військ. Але Туреччина, яка вважає YPG терористами, обіцяє розгромити курдські формування.

Related

Події у світі 8826544962429666828

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item