Франція розчарована Україною: посол назвала причину

Франція розчарована Україною: посол назвала причину
Головним розчаруванням України за 2018 рік стало розслідування справи херсонської активістки Катерини Гандзюк, яка померла після скоєного на неї замаху.
Про це сказала посол Франції в УкраїніІзабель Дюмон в інтерв'ю журналу "Новое время", називаючи головні досягнення і розчарування від України в 2018 році.
"Для французького суспільства загибель сміливої ​​молодої дівчини, яка боролася за свою країну, стала справжнім шоком. Постраждав і імідж держави. Досі Україна сприймалася як країна, яка хоче змінюватися, у тому числі завдяки своєму громадянському суспільству. Але цей трагічний інцидент змусив у цьому засумніватися", - сказала Дюмон.
Вона наголосила, що західні партнери уважно стежать за результатами розслідування як цієї справи, так і нападів на інших громадських активістів.
На активістку Катерину Гандзюк напали та облили кислотою 31 липня 2018-го. Отримала 40% опіків тіла, пережила 11 операцій. Боролася за життя 3 місяці, але 4 листопада у відділенні Київського опікового центру померла.

Related

Суспільство 5702621256089755525

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item