Вареники із гречаного борошна із сиром
https://povnatorba.blogspot.com/2019/01/blog-post_795.html
Вареники із гречаного борошна із сиром - покроковий кулінарний рецепт з фото українською мовою
Опис: Недавно я поповнила свої запаси гречаної муки. А сьогодні мої попросили до вечері вареники. І тут я вирішила, чому б не приготувати вареники з гречаного борошна. Тим більш відповідний рецепт я давно примітила у своїй кулінарній книзі. Вийшло дуже смачно. Любителі гречки, пробуйте, не пошкодуєте!
Призначення: Для дітей: На полуденок / На вечерю На обід На полуденок / На вечерю Інгредієнти для "Вареники із гречаного борошна із сиром":
- Борошно гречане - 200 г
- Борошно пшеничне - 1 скл.
- Вода (окріп) - 250 мл
- Сир - 200 г
- Яйце - 1 шт.
- Сіль
- Масло вершкове - 50 г
- Сметана
- Зелень
- Часник - 1 зуб.
Рецепт "Вареники із гречаного борошна із сиром":
Гречану муку заварити окропом, додати дрібку солі, ретельно вимішати. Коли тісто трохи охолоне, зібрати його в грудку руками. |
На дошку просіяти пшеничне борошно. У середину покласти тісто з гречаного борошна. Вимісити тісто. |
Вимішувати, щоб тісто було однорідним. Накрити рушником і залишити відпочити. |
Тим часом підготуємо начинку. Відокремити білок від жовтка, ретельно збити білок. Жовток додати в сир, посолити за смаком, добре розмішати. |
Тісто розкачати в не дуже тонкий пласт, тому що тісто не таке еластичне, як звичайно. Вирізати кружечки. Кружечки змастити білком. Розкласти на кружки сирну начинку. |
Защипати краї вареників. Якщо в шов потрапляє білок, це не дуже страшно. Він завариться, і вареники не розклеются. |
Вареники опустити в окріп і варити кілька хвилин після того, як спливуть. Вийняти вареники, полити їх розтопленим вершковим маслом. У сметану потерти часник, додати зелень. Подавати вареники зі сметаною.
Смачного!
Смаки: солоний сирний гречаний |