Чим корисний корінь петрушки?
https://povnatorba.blogspot.com/2019/01/blog-post_89.html
Петрушка зустрічається майже на кожній дачній ділянці. При цьому корисними властивостями володіють як вершки, так і корінці.
Для цього коренеплоду властивий горіховий присмак, і він за багатьма властивостями є аналогом пастернака. Він представляє те ж сімейство, що і кріп, кінза, морква, і селера. У сучасному світі коріння «городньої кучерики» користуються величезною популярністю у більшості європейських країн. Їх використовують для приготування різних страв, застосовують в косметологічної та медичній сферах, інформує Ukr.Media.
Користь коренеплоду
Цей коренеплід може похвалитися багатою історією. Ще в стародавні часи корінь використовувався шаманами для проведення різноманітних обрядів. А тодішні лікарі рекомендували вживати корінь при проблеми з сечостатевої системою як дівчатам, так і представникам сильної статі.
Коренеплід має сечогінну дію, знімає жар, запалення, подразнення, а також допомагає швидше загоювати рани, покращує травлення, очищає кров і додатково до всього є відмінним антиаллергеном. Крім сказаного він допомагає привести до норми показники цукру в крові, позбавляє організм від жовчі і каменів, знижує тиск, а також надає тонізуючий ефект на м'язи простати у чоловіків і послаблює симптоми менструального циклу у представниць слабкої статі.
Застосування
Представлений коренеплід популярний не тільки в процесі приготування смачних страв. Його використовують у медичній та косметологічної областях. Це чудовий засіб для терапії патологій шлунково-кишкового тракту та сечостатевих органів. Крім того, коренеплід допомагає боротися з патологіями серця і судин.
А використання в кулінарній області і зовсім йде корінням в глибоке минуле. У минулому предки готували корінь в зиму разом з наступними культурами: пастернак, морква та ріпа. Його задіяли для приготування різноманітних салатів, супів і тушкованих страв. Так і в наші дні час корінь не вийшов з моди. Він добре гармонує з різноманітними видами м'яса і риби, а також ідеально підходить до вареної картоплі. Багато ресторанів готують фірмові страви на основі даного коренеплоду, і вони користуються широким попитом серед відвідувачів.
Також з кореня петрушки готують такі страви:
- суп-пюре;
- чіпси;
- салат «Табуле»;
- густий суп з додаванням смаженого часнику;
- плов;
- грибний суп.
А деякі ресторани роблять на основі даного коренеплоду різні соуси, або подають його окремим блюдом, запікаючи в сухарях.
В народній медицині
Коренеплід буде однаково корисний представникам будь-якої статі і віку. Його сік, відвар або настій рекомендується при:
- хворобах ШКТ;
- проблеми з травленням;
- поганому апетиті;
- хворобливих відчуттях в період місячних;
- імпотенції і недугах сечостатевої системи;
- знижений лібідо, у дівчат;
- серцевих набряках;
- скачках АТ;
- коронарної недостатності;
- шлаки;
- бронхіті;
- різних алергії;
- запаленнях;
- високій температурі;
- проблеми з нирками;
- водянці;
- надлишку солей;
- проблеми з пам'яттю.
А для профілактики зазначених вище патологій рекомендується вживати корінь на регулярній основі, додаючи його в натертому вигляді в різноманітні салати.
Протипоказання
Коренеплід не рекомендований людям, які приймають препарати на основі літію, а також пацієнтам з хворобами жовчного міхура і серйозними захворюваннями нирок. Крім того використовувати корінь петрушки у великих кількостях не можна вагітним жінкам, а також людям з епілепсією і порушеним балансом калію в організмі.
#Їжа#Здоров'я#Народна #медицина#Корисні #продукти#Петрушка