Відкриття вчених: продукт, що продовжує життя
https://povnatorba.blogspot.com/2019/01/blog-post_907.html
Вчені з університету Отаго в Новій Зеландії і університету Данді (Шотландія) виявили зв'язок клітковини з тривалістю життя людини.
Для виключення розвитку серцево-судинних хвороб, діабету та інших смертельно небезпечних захворювань необхідно щодня вживати не менше 25-30 г харчових волокон.
При цьому, за підрахунками фахівців, жінки їдять в добу близько 17 г корисної їжі, а чоловіки - не більше 21 г. Брак клітковини в раціоні людей вчені пояснюють захопленням низковуглеводними дієтами.
Незважаючи на те, що клітковина міститься в простій і доступної їжі, збільшити її кількість в раціоні непросто. Для надходження в організм не менше 25 г клітковини на добу потрібно з'їсти половину чашки вівсяних пластівців (9 г), великий шматок чорного хліба (2 г), склянку вареної сочевиці (4 г), два яблука зі шкіркою (8 г), одну картоплину в шкірці (2 г) та одну середню моркву (3 г).
За оцінками вчених, перехід 1 тис. осіб з дієти з низьким вмістом харчових волокон (не більше 15 г на день) на дієту з високим вмістом клітковини (понад 25 г) дозволив би уникнути загибелі 13 людей і розвитку серцевих захворювань у шести пацієнтів. До таких висновків прийшли фахівці після аналізу результатів 185 досліджень і 58 клінічних випробувань.
#Медицина #Продукти