Газпром повідомив про зняття арешту з акцій Північного потоку

Газпром повідомив про зняття арешту з акцій Північного потоку
У середу, 16 січня, суд у Швейцарії прийняв рішення зняти забезпечувальні заходи з акцій компанії Газпром в Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG, повідомив російський газовий монополіст.
"16 січня суд кантону Цуг (Швейцарія) ухвалив рішення повністю скасувати свою постанову, винесену 29 травня 2018 року, про накладення в Швейцарії забезпечувальних заходів на акції Газпрому в Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG і на права вимоги Газпрому до цих компаній", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, що в 2018 році Швейцарія почала арешт активів Газпрому за запитом України. Швейцарські судові пристави 30 травня 2018 року провели опис майна в офісі компанії Nord Stream AG - оператора морського газопроводу Північний потік, яким в Німеччину доставляється російський газ.
Потім 5 червня 2018 року суд в Нідерландах видав арешт на активи Газпрому для виплати Нафтогазу України на $2,6 млрд відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу.
28 лютого 2018 року Нафтогаз виграв Стокгольмський арбітраж проти Газпрому за більшістю оспорюваних положень контракту на транзит газу. Арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу про компенсацію за обсяги газу для транзиту, які недопостачаються Газпромом. Суд зобов'язав Газпром виплатити Нафтогазу компенсацію в розмірі $4,6 млрд за цим положенням.

Related

Бізнес 3805056040861141604

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item