Чому потрібно переодягатися відразу прийшовши додому

Виявляється, що якщо продовжувати ходити вдома у вуличному одязі можна серйозно нашкодити своєму здоров'ю.

Чому потрібно переодягатися відразу прийшовши додому
Повертаючись додому, ми відразу йдемо переодягатися. Ми робимо так з самого дитинства. І справа не у строгості батьків, які змушували нас робити це постійно, і не в правилах етикету або яких-небудь традицій. Виявляється, що якщо продовжувати ходити вдома у вуличному одязі можна серйозно нашкодити своєму здоров'ю.
Головна загроза організму - дорожній пил. Між пилом, що утворюється на міських дорогах і тим, що залишається на підошві та одязі після прогулянки в лісі, полі, існує велика різниця. Одна з причин формування пилу на дорогах населених пунктів - тертя шин об асфальт. З цієї причини, в цьому вигляді пилу міститься безліч небезпечних частинок металів, таких як цинк і алюміній. Тому в жарку і суху погоду людині стає важко дихати.
Крім цього на одязі і взутті, в яких ви були на вулиці, можуть бути не менш небезпечні бактерії. Зовсім нещодавно американські вчені з'ясували, що на підошві можуть жити лістерії - мікроорганізми, що провокують розвиток лістеріозу. Це захворювання особливо небезпечне для вагітних жінок, оскільки може стати причиною викидня.
Менінгіт - хворобу, яка може спіткати людину через лістерії. Ця недуга проявляється у вигляді запалення оболонок, як головного, так і спинного мозку. Менінгіт розпізнати не складе труднощів. У хворого виникає сильний головний біль, йому важко дивитися при яскравому світлі і дуже важко утримувати шию прямо.
Енцефаліт - не менш небезпечна хвороба, що вражає головний мозок, причиною якої може бути лістерія. Симптомами захворювання є непритомність, напади нудоти, напади епілепсії і постійне бажання спати.
Не обов'язково, що ви зіткнетеся з одним з описаних вище захворювань, якщо не знімте джинси, в яких були на роботі або пройдетеся по будинку у вуличному взутті. Однак потрібно знати, що в такі моменти ви піддаєте своє здоров'я під загрозу.

Related

Здоров'я 4858056557150935524

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item