Названо продукти, що підвищують ризик передчасної смерті

Названо продукти, що підвищують ризик передчасної смерті
Вчені перерахували продукти, що підвищують ризик смерті

До такої їжі відносяться кондитерські та хлібобулочні вироби, морозиво, різні снеки, напівфабрикати і відновлені м'ясні продукти.

 
Продукти з високим ступенем обробки пов'язані з підвищеним ризиком смерті, з'ясувала наукова група із Франції, повідомляє портал LiveScience.
 
До такої їжі відносяться кондитерські та хлібобулочні вироби, морозиво, різні снеки, напівфабрикати і відновлені м'ясні продукти. Усі вони складаються з декількох інгредієнтів і проходять безліч стадій промислової обробки. Такі продукти містять багато цукру, солі, жирів і масел, а також ароматизатори, барвники, підсолоджувачі й емульгатори.
 
Із 2009-го по 2017 рік вчені стежили за раціоном понад 44,5 тисячі пацієнтів віком від 45 років. Враховувалися вага, зріст, ступінь фізичної активності, спосіб життя, рівень освіти та інші соціодемографічні характеристики учасників.
 
Згідно з результатами дослідження, близько 30 відсотків денного раціону добровольців становила їжа з високим ступенем переробки. З'ясувалося, що збільшення споживання ультраоброблених продуктів усього на десять відсотків підвищує ризик передчасної смерті відразу на 14 відсотків.
 
Відзначається, що зазначені продукти найчастіше споживали люди з низьким рівнем доходу, освіти, фізичної активності та високим індексом маси тіла.
 
Вчені підкреслюють, що така тема потребує більш детальної розробки. Незважаючи на те, що кореляція між споживанням їжі з високим ступенем обробки та підвищеним ризиком смерті встановлена, логіку причинно-наслідкових зв'язків ще належить з'ясувати.
 
Нагадаємо, раніше вчені виявили смертельну небезпеку каструль і сковорідок. Крім того, вчені з'ясували, чому шкідлива їжа викликає залежність.
 

Related

Здоров'я 6435679011323051974

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

ЄДИНІ НОВИНИ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item