Порошенко хоче розірвати публічні зв'язки з Медведчуком

Порошенко хоче розірвати публічні зв'язки з Медведчуком

Справою проти лідера проросійського руху "Український вибір" Віктора Медведчука президент Петро Порошенко хоче підняти собі рейтинги та спростувати зв'язки із ним. 

Про це розказав політолог Олександр Кочетков.
"Генпрокурор Луценко проти будь-якої політичної фігури без консультації з президентом не відкриє справу. Медведчук - суспільний алерген. Люди кажуть - хто такий Порошенко, якщо його партнер Медведчук. Президент хоче спростувати ці закиди, хоче наростити собі рейтинги.
Українці цьому не повірять. Але Порошенко вдягнув на себе патріотичний камуфляж - всі, хто за чинного президента виступають за Україну, а всі, хто проти нього - проти країні і за Путіна. На тлі справи рейтинг партії "За життя" може зростати - 2-3% на парламентських виборах, бо вони нібито борються з режимом, який їх переслідує".
Перспективи у справи немає, вважає політолог.
"Є формальний привід - виступ на з'їзді, де Медведчук закликав до сепаратизму і порушення територіальної цілісності.
Перспективи у справі немає. Медведчук досвідчений юрист. Якщо його запросять на допити, покладе на стіл Мінські домовленості, на які погодився Петро Порошенко. Там буде і автономний статус Донбасу, і статус російської мови, і торгівля з Росією. Справа навіть не дійде до суду, потримають її до виборів і закриють. Це фікція.
Справи колишніх регіоналів рідко доходять до суду, таким як Віталій Захарченко повертають майно (екс-міністру МВС за рішенням суду повернули арештовані земельні ділянки, будинки, квартири). Таким чином скоро і Януковичу повернуть Межигір'я".
5 лютого Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження про можливу державну зраду лідера організації "Український вибір", кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука. Його підозрюють в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість та державній зраді.

Related

Політика 3986514982239198078

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item