Каша гречана і секрети її приготування
https://povnatorba.blogspot.com/2019/02/blog-post_793.html
Хочу поділитися секретами справжньої гречаної каші. Спробуйте правильно приготовлену гречку хоча б один раз, і Ваша думка з приводу розкішного смаку цієї страви зміниться назавжди!
Час приготування:Кількість порцій: 2
Призначення: Для дітей: На сніданок / На обід / На полуденок / На вечерю / На сніданок / На обід: Легкий / На друге / На полуденок / На святковий стіл / На вечерю: На гаряче Несподівані гості: На гаряче / Спеціальне харчування: Для вагітних і годуючих / Для дієти
Інгредієнти для "Каша гречана і секрети її приготування":
- Масло вершкове (бажано використовувати якісне вершкове масло з високою жирністю) - 1/2 ч. л.
- Сіль (звичайна кухонна сіль) - 1/2 ч. л.
- Вода (чиста питна вода) - 2 скл.
- Крупа гречана (необхідна крупа з цільної ядриці, що не дроблена) - 1 скл.
Рецепт "Каша гречана і секрети її приготування":
Отже, відміряємо стакан гречки (без гірки), висипаємо в чашку і гарненько перебираємо, видаляючи дрібні камінчики і частинки сміття. Потім ... |
Гарненько промиваємо крупу холодною водою і замінюємо воду кілька разів, поки вона не стане чистою як на фотографії. Після промивання гречку необхідно трохи просушити. |
Тепер висипаємо гречку в сковороду і підсмажуємо її на середньому вогні, постійно помішуючи, до золотисто-коричневого кольору. |
У каструлі з товстими стінками і дном на повільному вогні розтопіть вершкове масло (1/2 чайної ложки), додайте сіль, гречку і ... |
Гарненько перемішайте, щоб кожна гречинка (ядриця) покрилася маслом (але не смажте). Поки Ви це робите, необхідно закип'ятити в чайнику або каструлі 2 склянки води. |
Змішавши крупу з сіллю і маслом, вливаємо в неї киплячу воду і зменшуємо вогонь до мінімуму. |
Накриваємо щільною кришкою і не відкриваємо її хвилин 15-20. Тут важливо саме невтручання в процес, адже наша кашка готується не стільки на воді, скільки на пару. |
Ну ось, наша чудова кашка готова! |
Викладіть її в тарілку дерев'яною ложкою і покладіть в кашку шматочок вершкового масла (масло тут просто необхідно) і подавайте до столу гарячою. Приємного апетиту! До цієї кашки можна подавати що завгодно, але класична заправка повинна складатися з вершкового масла, цибулі, сушених білих грибів і крутих рубаних яєць. Що ж стосується особисто мене, то ви будете сміятися, але я обожнюю додавати в готову кашу приправу "Vegeta" і вживати це з вогняною гірчицею власного приготування. Смаки: ніжний тонкий |