Завод Укроборонпрому замовив обладнання вдвічі дорожче від ринку - ЗМІ

Завод Укроборонпрому замовив обладнання вдвічі дорожче від ринку
Керівництво Шосткинського казенного заводу Імпульс запідозрили в корупції

Шосткинський казенний завод Імпульс держконцерну Укроборонпром замовив "корейські верстати" удвічі дорожче від ринкових цін.

 
Замовлені підприємством Шосткинський казенний завод Імпульс держконцерну Укроборонпром "корейські верстати" за 227 млн ​​грн виявилися удвічі дорожчими за ринкові ціни. Про це у вівторок, 12 лютого, повідомляють Наші гроші.
 
Згідно з даними системи ProZorro, в січні 2019 року завод без відкритих торгів замовив 35 різних верстатів з числовим програмним управлінням виробництва компанії Doosan Group (Корея) у її ексклюзивного представника в Україні ТОВ Варітек на 227,5 млн грн. Детальні технічні характеристики невідомі, так як самі договори не оприлюднені.
 
Відомо, що серед верстатів були чотири вертикальні обробні центри DNM 400a по 5,1 млн грн за кожен, що на дату підписання договору дорівнювало 163 тис. євро або $186 тис.
 
У розпорядженні видання є комерційна пропозиція Варітека 2015 року. У ньому фірма пропонувала верстат DNM 400a з системою управління Fanuc 0i-MD на умовах поставки DDP удвічі дешевше - за 74,4 тисяч євро. Ціна включала митні платежі, ПДВ, пусконалагоджувальні роботи, інструктаж і навчання персоналу, сертифікацію в системі УкрСЕПРО і гарантійне сервісне обслуговування.



Також фірма пропонувала рекомендовані опції на суму 13,1 тис. євро. Разом з ними ціна склала б 87,6 тис. євро, що все одно на 86% дешевше за закупівельну ціну Імпульсу.
 
За інформацією учасників ринку, з 2015 року ціни таких верстатів у валюті не зросли.
 
Крім того, за даними джерел видання в ДФС, у 2017 - 2018 роках Варітек завозив в Україну верстати DNM 400a за ціною $41-45 тис. до розмитнення. З урахуванням мита, ПДВ, установки і навчання персоналу верстат коштував би, приблизно, в $60 тис., що втричі дешевше за ціну заводу Укроборонпрому.
 
Раніше військовим дозволили закупівлі в обхід Укроборонпрому.
 
Також повідомлялося, що в 2016 - 2018 роках за матеріалами правоохоронців було розпочато кілька кримінальних проваджень, пов'язаних із фінансовими порушеннями на підприємствах держконцерну Укроборонпром.

Related

Бізнес 9061449451968762809

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item