Померла на очах матері: з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом

Вінничанка 11-річна Настя з мамою Оксаною і молодшою сестрою вранці 10 березня повертались з додому з іншого мікрорайону міста.

Померла на очах матері: з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом
з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом
Вони мешкають біля "Мрії" мікрорайону Тяжилові. Але вийшли з тролейбуса на одну зупинку раніше, оскільки стався обрив контактної мережі. Прямо біля зупинки на шестикласницю 27-ї школи впало дерево, пише vinnitsa.info.
Життя 11-річної Насті, якій в травні мало виповнитись 12, врятувати не вдалось. Дитина померла на очах в мами та молодшої сестри від отриманої черепно-мозкової травми.
В 27-ій школі, де навчалась Настя, сьогодні траурний день. Класний керівник проситиме психолога, щоб повідомив дітям про трагічний випадок з їх однокласницею.
з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом
з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом
"Дуже вихована хороша дитина. Дуже хороша сім'я. Це трапилось, коли поламалась тролейбусна лінія і вони вийшли на зупинці. Все було на очах її меншої сестрички. Лікарі "швидкої" на місці констатували смерть. "Швидку" викликала наша вчителька музики, яка була якраз там. "Не знаю, як говорити з дітьми, як їх підготувати. Попросила психолога. Тільки діти прийдуть, має психолог поспілкуватись з класом", - говорить Лариса Анатоліївна Хохлюк, класний керівник 6–Д класу, де навчалась Настя.
Свідком трагедії була вчителька музики з 27-ї школи Тетяна Борисівна Астраханова. Жінка каже, що дитина була вся в крові, але вона навіть подумати не могла, що дівчинка не виживе.
"Вчора стала свідком трагедії. Ми з онуком їхали на машині і побачили це нещастя. Побачили, що дівчинка на землі, біля неї мама. Ми з машини стали викликати карету швидкої. Нам відповіли швидко, сказали, що автомобіль виїхав. Неможливо було на це дивитись. Дитина присіла на землі, вся в крові, її не можна було впізнати. Біля неї була мама і ще одна дитина. Це сталось прямо на зупинці. Я не думала, що дівчинка загине. Бо звичайне дерево, не такий і широкий той стовбур", - розповідає Тетяна Борисівна.
До місця трагедії вчителі, батьки однокласників принесли дитячі іграшки та жовті троянди. В школі поставили фото дівчинки з чорною стрічкою та квіти.
з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом
з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом
Юля Крамнична, мама однокласниці Насті, каже, що це горе для всіх і їй страшно за життя дітей. Жінка звертається до влади з проханням позрізати старі дерева.
"Це горе не тільки для нашої школи, для нашого класу. Це горе для всіх. Відпускаєш дитину і не знаєш, що може статись. Не знаю, як Оксанка переживе, що не стало Настусі. Уявіть собі, мама була коло неї і нічого не змогла зробити… Сьогодні йшла по місту здійнялась сильна буря і зносило з ніг. По місту бачу ще стільки таких старих дерев. Відчуваю, що під кожним цим деревом може бути ще не одна Настуся. Закликаю владу і всіх комунальників позрізати всі ті дерева, які однією хвилиною можуть забрати життя. Я розумію, що це стихія, але вважаю що можна попередити нещасні випадки, щоб більше цього ніколи не було", - не стримуючи сліз говорить пані Юлія.
з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом
з'явились подробиці загибелі 6-класниці під поваленим деревом
Директор підприємства, яке відповідає за зелені насадження, КП "Вінницязеленбуд" Ігор Любовський коментувати ситуацію про винних не може, бо йде слідство.
"Щоб не впливати на хід розслідування, я коментування упущу", - каже Любовський.
Посадовець додає, що систематично обстежують дерева по всьому місту і проводять паспортизацію.
"Дерева зносять тільки після обстеження. Щоб зробити паспортизацію вулиці треба залучити власників мереж, фахівців, техніку, оцінюється стан дерев. Проводиться паспортизація. Найбільш небезпечні по аварійності - тополі, канадські клени та верби. Це така порода, що після дощу набирає вологи, гілки не витримують і вони падають. Проконтролювати це практично не можливо, але ми це робимо. Видаляємо старі і підсаджуємо нові", - зазначає Ігор Любовський.
За фактом смерті дитини відкрито кримінальне провадження за ст. 115 ККУ (Убивство з приміткою "нещасний випадок") Тривають слідчі дії.
"Слідчі мають встановити, хто відповідав за належний стан насаджень. Чи підлягало дерево вирубці. Якщо будуть встановлені додаткові обставини, то можлива перекваліфікація справи", - каже керівник ГУ Нацполіції Анна Олійник.
У Вінниці в результаті падіння дерева загинула 11-річна дівчинка. Трагедія сталася в мікрорайоні Тяжилів.
Дитина отримала черепно-мозкову травму, несумісну з життям.

Related

Суспільство 1451660847155601853

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item