У поліклініках Києва за безкоштовні вакцини від кору вимагають гроші - ЗМІ

У поліклініках Києва за безкоштовні вакцини від кору вимагають гроші - ЗМІ
У київських поліклініках продають безкоштовні вакцини від кору

У столичних поліклініках безкоштовну вакцину від кору продають за готівку, з'ясували журналісти.

Безкоштовну вакцину від кору в київських поліклініках продають за готівку. Про це йдеться в матеріалі журналістів Вестей, які задля експерименту звернулися в кілька столичних і регіональних медустанов.
Зокрема, наявністю вакцини і можливістю зробити щеплення вони поцікавилися у столичної поліклініки №1 Оболонського району на вул. Йорданська, 26. Однак, там заявили, що щеплення від кору для дорослих вони не роблять і відправили в центральну районну поліклініку. Але і там на журналістів чекала відмова. Тільки після скарги в департамент охорони здоров'я КМДА вакцина в поліклініці "дивом знайшлася".
"Я думаю, що не в одній поліклініці така ситуація. Багато, кому я рекомендував йти в поліклініки щепитися, також зустрічалися з труднощами. Я знаю, за ці вакцини просять і 200, і 300 грн, щоб їх продати. Тому що не завжди люди приходять в управління охорони здоров'я. І в разі відмови люди шукають, де купити ці вакцини за готівку. Адже в комерційних медичних установах теж дефіцит цих препаратів. Тому факт того, що якусь кількість препаратів поліклініки намагаються якимось чином продати "наліво", відкидати не можна ", - зазначив завідуючий лабораторією Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л. В. Громашевського АМН України Ігор Маричев.
За даними сайту Міністерства охорони здоров'я, в Україні в наявності близько 1,2 млн вакцин. При цьому кількість українців, яких вакцинують за місяць, становить близько 50 тис. осіб.
Нагадаємо, захворюваність на кір в Україні падає два тижні поспіль.

Related

Суспільство 1633848084883375146

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item