"Забитим українцям не потрібно мислити": кума Путіна відзначилася скандальною заявою

"Забитим українцям не потрібно мислити": кума Путіна відзначилася скандальною заявою

Дружина проросійського політика і кума Путіна Віктора Медведчука, телеведуча Оксана Марченко заявила, що без російської мови українці опиняться в ізоляції від світу та перетворяться на "плем'я третього сорту".
Своє твердження Марченко грунтує на дослідженні Массачусетського технологічного інституту, згідно з яким сучасна кроскультурна комунікація тримається лише на шести мовах, зокрема російській. Відповідний допис телеведуча опублікувала в Instagram.
"Патріоти", о жах! Я не бачу там української! Що ж відбувається!? А відбувається наступне: під прикриттям "захисту мови" нинішня влада, яка активно проштовхує новий мовний закон, хоче відрізати українців від світу та перетворити в "німе" плем'я третього сорту", - пише Марченко.
"Припустити, що українці масово вивчать одну з іноземних мов та користуватимуться нею як носії - утопія, маячня! Українська відноситься до слов'янської групи мов, тому нам так легко вивчити російську. Отже, нам запросто володіти мовою світової науки. Але нас позбавляють можливості вчити математику, фізику, хімію тощо російською мовою, і "горе-патріоти" відрізають українців від світових знань, літератури, відкриттів, технологій, бізнесу та комунікації", - зазначила вона.
Марченко переконує, що мета мовного закону - зробити українців неосвіченими та повернути "кріпосний" лад.
"Чому вони це роблять? Може, тому, що майбутнім прибиральникам, доглядальницям, збирачам полуниць та просто жебракам не треба багато знати? Вони повертають Україну до "кріпосного" ладу, де темним, забитим українцям непотрібно мислити? Звісно, для миття туалетів інтелект не потрібен", - заявила дружина Медведчука.
Марченко додала, що виступає "проти дискримінації інтелекту співвітчизників, приниження російської та мов національних меншин", захищених Конституцєю України.

28 лютого парламент почав розглядати у другому читанні законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної. Єдиною державною мовою, за документом, в Україні є українська.
Публічне приниження чи зневага української мови прирівнюють до наруги над державними символами України і карають за законом. Відповідальність нестимуть і ті, хто перешкоджатиме чи обмежуватиме користування українською.
Документ регулює застосування української в усіх сферах суспільного життя на всій території України. Його дія не поширюється на сферу приватного спілкування та релігійні обряди.

Related

Суспільство 8364038515407337214

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item