​Україна приготувала сюрприз для Кремля - поклади газу в країні виявилися другими за величиною в Європі

​Украина приготовила сюрприз для Кремля - залежи газа в стране оказались вторыми по величине в Европе

Україна займає друге місце в Європі за величиною запасів власного газу. Це приблизно 1,1 трильйон кубометрів.

Про вражаючих запасах газу в Україні йдеться в останньому звіті Statistical Review of World Energy, передає "Діалог.UA".

Раніше вважалося, що Україна має власних запасів природного газу в надрах близько 0,5 трильйонів кубометрів. Однак експерти Statistical Review of World Energy, застосувавши вдосконалену методику оцінки, спростували цю інформацію.

За їхніми даними, покладів "блакитного палива" на українській території як мінімум в 2 рази більше - 1,1 трильйон кубометрів.


Якщо порівнювати з найбільшими експортерами газу, Росією (35 трильйонів кубометрів) або Іраном (33,2 трильйона кубометрів), це не так багато.


Однак в Європі Україна за цим показником в числі перших. Більше запасів "блакитного палива" тільки у Норвегії - 1,7 трильйон кубометрів.



Новина про великі запаси газу в Україні - серйозний удар по Кремлю, який до цих пір веде проти нашої країни "газову війну", намагаючись поставити її на коліна.

З такими багатими надрами енергетична безпека України забезпечена. Нагадаємо, раніше "Діалог.UA" повідомляв, що у Києва в рукаві є "газовий" туз, якого дуже бояться в Москві, Кремль потрапив в лещата.

Related

Економіка 2553878064647091282

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item