Екс-посол США розповів, як пришвидшити деокупацію Крим

Екс-посол США розповів, як пришвидшити деокупацію Крим
Екс-посол США в Києві, віце-президент Інституту миру США Вільям Тейлор сказав, що для прискорення деокупації Криму, необхідно зберігати послідовність міжнародної політики та запровадити більше санкцій проти Російської Федерації.
Про це повідомляє Укрінформ.
"Міжнародна спільнота має зберігати питання Криму в списку пріоритетів свого політичного порядку денного. Крим важливий не тільки для людей, що проживали та проживають на півострові, Крим важливий для іншої частини України, а також для міжнародної спільноти", - сказав він.
Дипломат додав, що Росія порушила норми і стандарти, які забезпечували мирне існування в Європі в післявоєнний час після незаконного вторгнення на півострів.  
Тейлор підкреслив, що санкції США і Європи, хоч і не зупинили російську агресію, проте "створили проблеми для наближених до Путіна кіл, а також вплинули на російську економіку".
За його словами, наразі зберігається можливість запровадити нові обмеження проти більшого кола осіб в російському керівництві, а також проти окремих банків в РФ та фінансового сектору.
Щодо політичних перспектив для повернення Криму, Тейлор нагадав про прецедент з анексією Радянським Союзом країн Балтії − тоді США і Захід не визнавали цього. А зараз ці країни є членами НАТО і Європейського Союзу.
"Тож, ми повинні діяти так само й послідовно продовжувати політику невизнання російської анексії Криму", - зауважив дипломат.

Related

Події в Україні 6837568860973527459

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item