Олені Ягодці дві доби стримували пологи

Олені Ягодці дві доби стримували пологи
— Ми чекали на донечку вісім років. Придумали їй ім'я — Єва. Вагітність проходила добре. І раптом у дитини зупинилося серце, — розповідає 29-річний Юрій Ягодка з міста Острог на Рівненщині.
21 лютого до Острозького пологового будинку потрапила його дружина 28-річна Олена. Відійшли води. Термін вагітності — 38–39 тижнів, таку дитину вважають доношеною, вона готова з'явитися на світ. Однак медики дві доби стримували пологи через малу вагу плода. На третій день дитя померло.
— Я був за кордоном на заробітках, коли у дружини почалися перейми. Вона поїхала в лікарню, — про­довжує Юрій. — Але в пологовому сказали, що вага дитини маленька і народжувати рано. Призначили купу уколів і крапельниць, аби зупинити схватки.
Приймати пологи в Олени мала заві­дувачка відділення Інна Мороз. Після того як 24 лютого зупинилося серцебиття плода, жінку відправили до обласного перинатального центру.
— Міряли, слухали, але серденько вже не билося, — пригадує Олена. — Я ледь сама не померла. В грудях стисло, забракло повітря.
У лікарню до Рівного подружжя діставалося власним автомобілем — 55 км.
— Нам навіть "швидку" не знайшли. Лікарка сказала: "Їдьте на область. А я не Бог, більше нічого не можу зробити", — згадує Юрій. — Дорогою дружині зробилося зле. У лікарки, яка з нами їхала, аптечки не виявилося. У перинатальному центрі в Рівному викликали пологи. Донька з'явилася на світ мертвою. Важила більше як 2,5 кілограма. Сказали, що задихнулася в утробі. Аби не стримували її народження, була б живою. Жодних патологій не мала. Ми з дружиною не можемо оговтатися. Коли повернулися додому, син спитав, де наша Євочка. Не знаємо, як йому пояснити, що сталося.
Ягодки виховують сина 8-річного Богдана. Олена до декрету працювала в магазині продавцем. Чоловік їздить на заробітки до Польщі.
— У дівчинки розвинулася гіпоксія (зниження вмісту кисню в організмі. — ГПУ), — каже Вікторія Єнікеєва з Рівненського обласного перинатального центру. — Коли саме почався цей процес і чи можливо було вчасно вжити заходів для порятунку немовляти — питання до лікарів в Острозі. До нас жінка поступила з мертвим плодом.
Інна Мороз на дзвінки не відповідає. В лікарні кажуть, ситуацію коментувати рано — триває службова перевірка.
Ягодки звернулися до поліції та прокуратури. Відкрите провадження за неналежне виконання медиками професійних обов'язків. Призначені судово-медичні експертизи, досліджують документи у медичному закладі. Родина хоче, аби завідувача пологового відділення звільнили.

Related

Суспільство 8515587545077636098

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item