Європарламент схвалив реформу авторського права в інтернеті

Європарламент схвалив реформу авторського права в інтернеті

Нові правила накладають обмеження на використання в інтернеті оригінальних матеріалів.
Тепер соціальні медіа повинні перевіряти увесь контент, який завантажують на їхні платформи. Інтернет-компанії також повинні укладати ліцензійні угоди з правовласниками, до яких належать виконавці, автори, музиканти тощо, щоб використовувати їх контент. Також сайти-агрегатори, як Google News платитимуть засобам масової інформації за демонстрацію фрагментів медіа-матеріалів у результатах пошуку, повідомляє 1NEWS.
Нові правила не стосуються неприбуткових організацій та енциклопедій. Усі вони зможуть використовувати дані з дослідницькою та освітньою метою і надалі. Крім того, дана реформа не поширюється на інтернет-компанії з річним оборотом, меншим за 10 млн євро.
За реформу законодавства про захист авторського права проголосували 438 депутатів, проти – 274. Ще 36 парламентарів утрималися.
Процес реформи авторського права Єврокомісія розпочала ще два роки тому. Проти змін виступали не лише технологічні інтернет-гіганти, але й прихильники інтернет-свободи. Онлайн-активісти побоювалися реформи, оскільки вважали, що вона може призвести до цензури та обмеження свободи інтернету.
У Німеччині десятки тисяч людей взяли участь в акціях протесту проти реформи авторського права в Євросоюзі, яка, на думку критиків, призведе до обмеження свобод в інтернеті. Так, за даними поліції у Мюнхені на вулиці вийшло 40 тисяч людей з плакатами: "Врятуй свій інтернет" і "Не ламайте інтернет".

Related

Події у світі 2228899566139794729

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item