Гриценко: "Прем’єр-міністром бачу Садового"

Гриценко: "Прем’єр-міністром бачу Садового"
Гриценко каже, що не сумнівається в професійних якостях Садового
Кандидат в президенти Анатолій Гриценко заявив, що в разі своєї перемоги на майбутніх виборах прем'єр-міністром хотів би бачити чинного мера Львова Андрія Садового.
"Мене часто питали, кого на посту президента України я хотів би бачити прем'єр-міністром України. Відповідаю, це Андрій Іванович Садовий", - написав Гриценко у своєму Facebook.
Лідер "Громадянської позиції" додав, що не сумнівається у професійних якостях лідера "Самопомочі".
"Впевнений, ця людина зробить гідну справу. Тепер вже у загальнодержавному масштабі. Він знає економіку, соціальну сферу, знає, що болить у людей. У нас не буде конфлікту між президентською та урядовою вертикаллю. Ми отримаємо більшість у парламенті", - прогнозує Гриценко.
Згідно з одним з останніх опитувань, яке у березні провела соціологічна група "Рейтинг", свій голос за Анатолія Гриценка як за президента готові віддати 10,3% опитаних. Його, за даними досліджень, випереджають Володимир Зеленський (24,7%), Юлія Тимошенко (18,3%) та Петро Порошенко (16,8%).

Об'єднання сил

Про об'єднання Андрія Садового і Анатолія Гриценка стало відомо на початку березня, коли мер Львова заявив, що знімає свою кандидатуру з президентських виборів на користь лідера "Громадянської позиції".
"Я переконаний, що це рішення вплине на виборчий процес і дуже хотів би, щоб воно призвело до перемоги єдиного кандидата від демократичних сил", - заявив тоді Садовий.

СадовийКопирайт изображения
Image captionНа початку березня Андрій Садовий зняв свою кандидатуру з президентських виборів на користь Гриценка

Цьому політичному союзу передував тривалий період невизначеності.
Вважалося, що обидва політики могли об'єднати свої сили ще восени, проте тоді вони так і не зійшлися на тому, хто кого має підтримати - Садовий Гриценка чи навпаки.
Головним аргументом Гриценка була більша підтримка виборців в соціологічних опитуваннях.
Садовий, своєю чергою, заявляв, що вважає це непереконливим аргументом: мовляв, передвиборча кампанія може переламати будь-які рейтинги.
"Президентська кампанія починається у січні, - пояснював Садовий свою позицію наприкінці минулого року. - Ми всі розуміємо, що кампанії часто ламають всі рейтинги. Тому я налаштований йти й перемагати. Президент України повинен бути один".
Втім зрештою лідер "Самопомочі" все ж погодився зняти свою кандидатуру на користь Гриценка.
Згідно з опитуваннями, рейтинг Садового на той момент коливався в районі двох відсотків.

Related

Політика 8183464187094988620

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item