Держдеп засудив РФ за вирок Грибу

Держдеп засудив РФ за вирок Грибу
Державний департамент США засуджує ув‘язнення українського політв‘язня Павла Гриба, який рішенням російського "суду" отримав 6 років ув'язнення. 
Про це йдеться у заяві Держдепу, повідомляє посольство України в США.
У Держдепі наголосили, що Гриба було затримано "через опозицію російській агресії".
"Ми стурбовані станом його здоров‘я. Росія має терміново повернути його в Україну та зняти звинувачення", - йдеться у заяві.  
We condemn Russia’s conviction and 6-year sentence of Ukrainian Pavlo Hryb. He was targeted for opposing aggression against Ukraine. We are concerned about his health. Russia should immediately return him to Ukraine, and vacate his conviction.
Про це говорять 111 осіб
Нагадаємо, 

  • Росіяни викрали Павла Гриба 24 серпня 2017 року на території Білорусі: українцю інкримінували  "схиляння до теракту". За версією звинувачення, Гриб під тиском Стефана Капіноса схиляв російську школярку Тетяну Єршову з Сочі виготовити та підірвати вибухівку.
  • Європейский суд з прав людини у грудні 2018 року зобов'язав Росію надати медичні документи про стан здоров'я Гриба.
  • 30 січня 2019 року батько Павла Гриба заявив про його критичний стан. 
  • Наприкінці січня український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Гриб потребує негайної операції на серці, бо його стан здоров‘я надкритичний.
  • 22 березня в РФ українського політв'язня Павла Гриба засудили до 6 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії загального режиму, він оголосив голодування.
  • Перед вироком Гриб виступив із останнім словом у суді, не визнав обвинувачень і назвав представників ФСБ "бандитами та вбивцями".

Related

Події у світі 3648618956621647785

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item