Яку помилку не варто робити в харчуванні під час посту

Яку помилку не варто робити в харчуванні під час посту

В період посту слід харчуватися так, аби не нашкодити організму. Є продукти, які потрібні організму і від них не варто відмовлятися.
Споживати лише вуглеводи, як-от крупи, хліб, картоплю, є головною помилкою, - пише "Обозреватель".
Через таку їжу може виникнути запалення підшлункової залози.
"Коли ми відмовляємось від м`яса і риби, у нас залишаються тільки продукти, які містять вуглеводи. На сто грамів будь-якої крупи припадає три грами білка і 70-80 – вуглеводів. У деяких людей, на жаль, підшлункова не виробляє стільки інсуліну на таку кількість глюкози. Людина, яка постить, думає, що очищає організм, а насправді, там іде запальний процес", – пояснила дієтологиня Людмила Гончарова.
Вона застерігає також від вживання консервованих та маринованих овочів чи фруктів. Вони є шкідливими, тому їх можна замінити замороженими продуктами.
"Консервації, маринади взагалі нікому не можна їсти, – ні здоровому, ні хворому, тому що там, крім надлишку солей, більше нічого нема. Вітаміни і мінерали руйнуються відразу ж при термічній обробці. А от заморожені, будь ласка, можна вживати", – сказала Гончарова.
Під час посту треба відмовитися від шкідливих звичок у харчуванні і трохи вирости духовно. Також дієтологиня радить зробити аналізи і порадитися з лікарем щодо їжі.
"Треба скоригувати харчування з медиком після здачі аналізів. Постити треба грамотно, медицина зараз дає для цього всі можливості. Піст – це можливість скорегувати своє харчування і вирости духовно, відмовившись від тих шкідливих звичок, які нас супроводжують. Я маю на увазі майонез, шоколад, солодощі", – запевнила Гончарова.
Великий піст починається за сім тижнів до Великодня. І оскільки в 2019 році православний Великдень припадає на неділю, 28 квітня, то Великий піст закінчується в суботу, 27 квітня, напередодні Великодня.

Related

Суспільство 3045739930539404382

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item