Пiку сексуального задоволення жiнка досягає... пiсля сорока

Пiку сексуального задоволення жiнка досягає... пiсля сорока


Чому так довго жiнцi доводиться чекати на задоволення вiд сексу? Коментують для "Експресу" ситуацiю Юрiй Засєда, лiкар-сексолог, Роман Копець, лiкар-андролог обласного центру репродуктивного здоров'я  населення та Георгiй Селюков, доцент кафедри психiатрiї та сексологiї Нацiонального медичного унiверситету iменi О.О. Богомольця.

-- Чому в 40 рокiв жiнки є сексуальнiшими, анiж тi, кому, скажiмо, ще немає 20-ти?
Ю. Засєда:-- В iдентифiкацiї своєї сексуальностi жiнка почувається найбiльш впевнено майже у 40 рокiв. Причин цього може бути багато. 
Наприклад, фахiвцi пояснюють таку тенденцiю мiкросоцiальним феноменом: до цього вiку вiдбувається цiлковита бiологiчна та соцiальна адаптацiя -- жiнка вже утвердилась як дружина i мати. Точно знає, чого хоче, i вмiє досягти своєї мети (в тому числi  й у iнтимному життi), стає впевненою, а, отже, й сексуально розкутою.
У 40 рокiв жiнка вже починає перейматися настанням клiмаксу, тож боїться, що втратить привабливiсть, i життя її кардинально змiниться.
-- А чи спiвпадають пiки сексуальностi у жiнок та чоловiкiв?
Ю. Засєда:-- У чоловiкiв такий перiод настає в 17 -- 20 рокiв. Але це не означає, що 40-рiчнi чоловiки не можуть задовольнити сексуальнi потреби своїх жiнок. Навпаки, якщо чоловiк стежить за своїм здоров'ям, то зможе виконувати всi бажання коханої в лiжку аж до старостi.
Але 40-рiчний рубiж також є важливим для чоловiчого здоров'я. Бо внаслiдок багатьох причин (метаболiчного синдрому, дiабету, генетичних порушень, стресiв) можуть виникнути "збої". Йдеться й про виснаження резервiв наднирникiв та щитоподiбної залози, статевих залоз. У результатi знижується рiвень  тестостерону, що може призвести до психоемоцiйних розладiв, погiршення пам'ятi та уваги, дратiвливостi, втомлюваностi,
депресивних станiв, зниження працездатностi. На цьому тлi часто з'являються й сексуальнi розлади, як-от зниження  статевого потягу, зменшення тривалостi статевого акту й  оргастичних вiдчуттiв, проблеми з ерекцiєю.
Р. Копець: -- Лише в перiод закоханостi сексуальнi стосунки бувають майже iдеальними. У цьому станi люди перебувають пiд впливом гормонiв щастя. Та пiзнiше потроху звикають одне до одного, i почуття набувають стабiльного характеру, органiзми повертаються до нормального режиму роботи.
Якщо мова про добовий пiк, то рiвень статевих гормонiв у чоловiчому органiзмi пiдвищується близько шостої ранку, а в жiночому -- ближче до дев'ятої. Ось вам одна з розбiжностей.
Але це не означає, що жiнка завжди має прагнути ранкового сексу. Поява сексуального бажання залежить вiд спiввiдношення певних гормонiв, а цей показник змiнюється постiйно. Тому жiнка не завжди може задовольняти сексуальнi  потреби чоловiка.
-- А як iз оргазмом -- вiн також залежить вiд вiку?
Г. Селюков:-- Справдi, ограстична функцiя в бiльшостi жiнок "стартує" далеко не одразу пiсля початку статевої активностi. Це може статися й у зрiлому вiцi. Але питання жiночого оргазму є доволi делiкатним, бо приблизно 15 -- 30% жiнок нiколи, нi за яких обставин не вiдчувають оргазму, а близько 40% не знають, що таке партнерський оргазм. У таких ситуацiях потрiбно звертатися до лiкаря.
Лариса ПАВЛИК, Експрес
* точка зоруIгор Кон, сексолог, лауреат золотої медалi Всесвiтньої асоцiацiї сексуального здоров'я, академiк:
-- В Росiї та Українi -- надвисокий рiвень смертностi чоловiкiв, -- українськi живуть менше за жiнок у середньому на 13,5 року. Тому й виходить, що жiнка може зберiгати сексуальнi бажання та можливостi довше, але їй нi з ким їх реалiзувати -- партнер вже або вмер, або живе, та нi на що здатен. I для того,  щоби зацiкавити молодших, їй треба залишатися сексуально привабливою.
Хоча, назагал, чоловiки виявляють сексуальну активнiсть набагато довше за жiнок. Аж до похилого вiку в них зберiгається сексуальне бажання, навiть абстрактне. Та в чоловiкiв головна вiкова проблема  полягає у тому, що сексуальне бажання є, а можливостей немає. А у жiнок з вiком сексуальне бажання просто зникає, бо його нема з ким реалiзувати.

Related

Цікаво 7671975976632476666

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item