У США засудили лобіста Опозиційного блоку

У США засудили лобіста Опозиційного блоку

У США засудили до трьох років умовно лобіста Сам'юела Паттена за співпрацю з українською партією Опозиційний блок.

Його визнали винним у нелегальному лобізмі та змові, щоб обійти американське законодавство, яке забороняє іноземне фінансування виборчих кампаній та президентської інавгурації. Про це повідомляє "Радіо свобода".
Як зазначається, Паттен надав слідству суттєву допомогу. Так у 2018 році він визнав, що працював на Опозиційний блок, але не повідомив про це уряд США, чим порушив законодавство. За словами Паттена, він організував схему купівлі квитків на інавгурацію президента США Дональда Трампа для заможного українського клієнта.
При цьому суд визнав, що Паттен допоміг розслідувати справу Пола Манафорта, екс-очільника виборчої кампанії Трампа та колишнього лобіста екс-президента України Віктора Януковича й "Партії регіонів". У США вважають, Манафорт та Паттен тісно співпрацювали з Костянтином Килимником - росіянином, якого підозрюють у зв'язках з російською розвідкою та зокрема, у тиску на свідків. Килимник не з'являвся до американського суду. Ймовірно, зараз він знаходиться в Росії.
Американське Федеральне бюро розслідувань веде справу проти українського олігарха Ігоря Коломойського щодо можливих фінансових злочинів. Включно з відмиванням коштів.

Related

Події у світі 8796322022838077845

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item