Американці все менше займаються сексом. Чому?

Американці все менше займаються сексом. Чому?

Частка дорослих жителів США, які не займалися сексом протягом декількох місяців і навіть років, продовжує зростати. Якщо робити висновки на основі останніх опитувань, за минулий 2018 рік у кожного четвертого американця (більше 25%) не було жодного статевого партнера.
У 15% опитаних сексу не було протягом останніх п'яти років.
Це рекордний показник за останні три десятиліття - вперше подібну статистику Національний центр вивчення громадської думки почав вести в США з 1988 року.
Логічно припустити, що однією з причин такого зниження сексуальної активності є загальне старіння нації: покоління бебі-бумерів, що народилося в 1946-1964 роках, перестає займатися сексом з природних причин.
Однак, на подив учених, про повну відсутність сексуальних партнерів за останній рік заявило майже стільки ж (23%) молодих респондентів - повнолітніх чоловіків і жінок у віці до 30 років.
Це в два з гаком рази більше, ніж лише 10 років тому.

Батьківський дім - не місце для сексу?

У популярній культурі міленіали (народжені після 1981 року) зображуються як найбільш сексуально активна соціальна група. Однак останні дані опитувань спростовують цей образ.
Експерти вважають, що основна причина цього в тому, що американці тепер загалом повільніше дорослішають, пізніше вступають у доросле життя, з'їжджають від батьків, заводять власну сім'ю і дітей.
"Все більше людей у віці від 20 до 30 років не живуть разом із партнером. Зрозуміло, що в таких умовах і сексу у них менше", - цитує Washington Post професора психології Університету Сан-Дієго Джейн Твендж.
"Коли ти живеш із батьками, привести до себе в спальню партнера для сексу, напевно, все-таки складніше", - додає вона.

Пара в кроватиКопирайт изображения

Не дивно, що в наступній віковій групі цей показник істотно падає. Серед американців у віці від 30 до 40 років про відсутність сексу за останній рік заявили лише 7% респондентів.
У віковій групі від 40 до 50 років таких виявилося трохи більше, 9%; у віці від 50 до 60 років - 13%.
Серед літніх американців - у віці від 60 і вище - вести сексуальне життя продовжує в середньому кожен другий. Втім, за останні 20 років їх частка від загального населення країни зросла майже в півтора рази.

"Порно та комп'ютерні ігри"

Цікаво, що серед молоді (18-30 років), яка зізнається в повній відсутності статевого життя, спостерігається істотний гендерний розрив.
Про те, що за останній рік у них не було жодного статевого партнера, в цій віковій групі заявили 28% чоловіків - і лише 18% жінок.
Як написав у Twitter відомий американський психолог і сімейний лікар Леонард Сакс, автор кількох книг з психології взаємин статей, такий розрив його не дивує: молоді чоловіки набагато частіше жінок дивляться порнографію і захоплюються відеоіграми.
"Молоді чоловіки тепер частіше зізнаються в відсутності сексу за останній рік, ніж молоді жінки. Швидше за все, серед причин цього - більша зацікавленість у комп'ютерних іграх і порнографії. Молоді чоловіки говорять мені, що і відеоігри, і порно сьогодні роблять набагато краще, ніж 20 років тому", - написав він.
Професор Твендж погоджується із цим поясненням: "Сьогодні у людей набагато більше варіантів, чим їм зайнятися о 10 годині вечора, ніж 20 років тому: стрімінгові сервіси, соціальні мережі, комп'ютерні ігри, та багато чого ще".

Related

Цікаво 8574925544961761265

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item