Суп на обід - корисно чи шкідливо?

Суп на обід - корисно чи шкідливо?

Одні науковці стверджують, що суп – дієтичний продукт, особливо корисні бульйони. Інші ж узагалі вважають, що їх не варто включати у свій раціон.

Часто відсутність в раціоні перших страв пов'язують з гастритом. На жаль, сьогодні це захворювання є майже у кожного – незалежно від того, чи їсть він на обід рідкі страви. Що стосується супу, то їсти його зовсім не обов'язково. Ба більше: перші страви, за словами лікарів, посилюють кислотоутворення. А тому вони корисні лише людям з низькою кислотністю. Якщо ж у людини виразкова хвороба, захворювання 12-палої кишки або запалення шлунка з підвищеною кислотністю, то супи навпаки, протипоказані, передає Нова Доба.
Важливо, аби в щоденному раціоні у людини обов'язково були м'ясо, молоко, кисломолочні продукти, яйця, крупи, овочі та фрукти. А будуть ці харчі у складі супу чи будь-яких інших страв – не має значення.
У процесі харчування існують важливі нюанси, які потрібно враховувати. Один із них полягає в тому, що їжа має перетравлюватися в шлунку поступово і в кілька етапів, а коли ми їмо рідкий суп, то він одразу ж "стікає" у шлунок і створює ефект переїдання. А це – своєрідний стрес для організму.
До того ж, через велику порцію рідкого супу, може початися печія. Річ у тому, що після того, як їжа потрапляє у шлунок зі стравоходу, вхід у шлунок має закриватися, але в деяких людей він залишається відкритим. Тоді кислий вміст шлунка потрапляє назад у стравохід. Тому краще не вживати великі порції рідкої страви. Але, якщо ви звикли до такої, то можна з'їсти маленьку порцію. Ще краще – готувати супи-пюре.
До речі, такий же ефект переїдання і відчуття печії може з'явитися, якщо після їжі одразу випити велику кількість рідини (чаю, компоту тощо).
Після зими організм виснажений, імунітет гірше виконує свої захисні функції. Лише 10% людей мають сильний імунітет, який захищає їх від більшості захворювань. Ще 10% людей мають вроджений імунодефіцит. Вони хворіють досить часто.

Related

Здоров'я 6822167672074062732

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item