Білорусь знайшла винного у проблемах з Росією

Білорусь знайшла винного у проблемах з Росією

У Міністерстві закордонних справ Білорусі заявили, що посол РФ в Мінську Михайло Бабич руйнує дружні відносини між країнами.
"Протягом тривалого часу ряд зовнішніх сил безуспішно намагалися зруйнувати тісні і дружні відносини двох братніх народів. Те, що не вдалося їм протягом кількох останніх десятиліть успішно та ефективно вдається Бабичу буквально за кілька місяців. Пан посол абсолютно не бачить жодної різниці між російським федеральним округом, де, як нам розповідали, він любив роздавати повчання, і незалежною державою. Хоч в посланні президент Білорусі абсолютно чітко висловився з приводу нашої незалежності і скептичного ставлення до багатовікової історії", – зазначив начальник управління інформації та цифрової дипломатії МЗС Білорусі Анатолій Глаз, пише TUT.by.
Підставою для дипломатичного скандалу стали нещодавні коментарі Бабича на тему кінцевої вартості будівництва БелАЕС. Відносини РФ та Білорусі істотно погіршилися. У грудні минулого року президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив думку, що під приводом "глибокої інтеграції" Москва хоче інкорпорувати Білорусь до складу Росії.
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що більшість громадян його країни виступають проти об'єднання з Росією. Як зазначив Лукашенко на прес-конференції "Велика розмова", яка 1 березня 2019 року тривала у Мінську протягом 7,5 годин, 98% білорусів на можливому референдумі про об'єднання з Росією висловилися б проти такого кроку.

Related

Події у світі 1673186491999291991

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item