У Гаазі відбудуться переговори між Україною і Росією щодо звільнення моряків

У Гаазі відбудуться переговори між Україною і Росією щодо звільнення моряків

У вівторок, 23 квітня, у Гаазі відбудуться переговори між Україною і Росією в рамках позову України до Міжнародного трибуналу ООН щодо звільнення українських суден та полонених моряків.
Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль у Facebook.
"Завтра (23 квітня) в Гаазі буде обмін думками з РФ про те, як саме вони порушують імунітет українських військових кораблів та моряків, яких вони незаконно утримують та проводять слідчі дії, а також як ми бачимо можливе усунення цих порушень морського права", - зазначила вона.
За словами Зеркаль, вимога України до РФ лишається незмінною - усунути порушення міжнародного права і звільнити наших моряків і кораблі.
"Ми переконані у незаконності дій РФ стосовно наших моряків і не збираємося, як деякі політичні діячі, що без сумніву виходять не з інтересів України та уповають на добру волю Путіна, чекати на політичну "милостиню" з Кремля. Тому продовжуємо доводити у судовому порядку нашу позицію щодо порушення Росією імунітету наших військових кораблів та моряків, гарантованого Конвенцією ООН з міжнародного морського права", - наголосила Зеркаль.
25 листопада торік російські прикордонники напали на кораблі у нейтральних водах Чорного моря після спроби українців пройти Керченську протоку. Захопили судна "Бердянськ", "Нікополь", "Яни Капу" та взяли у полон 24 моряків. Їх доставили до московського слідчого ізолятору "Лефортово".
У квітні 2019 року Україна звернулася до Міжнародного трибуналу щодо Росії для звільнення українських моряків і суден, захоплених у результаті агресії РФ у Керченській протоці.

Related

Суспільство 1058777914759265589

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item