Нафтогаз підтримав ідею КМУ про зниження ціни газу та просить прибрати з ринку компанії-посередники Фірташа

Нафтогаз підтримав ідею КМУ про зниження ціни газу та просить прибрати з ринку компанії-посередники Фірташа
У Нафтогазі України заявили, що ще не бачили документ про зниження ціни на газ
НАК Нафтогаз України підтримує бажання уряду привести ціни на газ для населення до ринкових умов. Про це компанія повідомила в Twitter.
При цьому в Нафтогазі наголосили, що не брали участі у розробці цього документу, і компанії невідомо, що міcтиться у ньому.
"Ми сподіваємося, що новою постановою Кабінет міністрів скасовує існуючий режим ПСО та прибирає посередників у вигляді приватних збутових компаній з відносин між групою Нафтогаз та побутовими споживачами", - відзначили у НАК.
"Нагадаємо, що станом на зараз ми зобов‘язані продавати газ компаніям-постачальникам за ціною, встановленою у постанові №867. Ми не можемо продати їм газ ані дорожче, ані дешевше. Серед цих компаній є і наша компанія-постачальник, Газопостачальна компанія Нафтогаз України. Вона вже в березні знизила ціну для наших побутових споживачів за рахунок зниження власної маржі. Вплинути на маржу інших компаній-постачальників ми, на жаль, не можемо, це приватні компанії", - додали в Нафтогазі.
В НАК також зазначили, що вже виконали доручення прем'єр-міністра і з 1 квітня продають газ населенню за ціною нижче 8,55 грн.
Як повідомлялося, раніше Нафтогаз запропонував споживачам газу закуповувати паливо у нього.
Як відомо, понад 20 газзбутів України об’єднані у Регіональну газову компанію. Її кінцевим бенефіціаром є Дмитро Фірташ.

Related

Події в Україні 5649450085877234184

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item