Кабмін дозволив Нафтогазу знизити ціну на газ

Кабмін дозволив Нафтогазу знизити ціну на газ
У Кабміні вважають, що чим дешевше буде коштувати газ, тим краще

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що ціну на природний газ для населення пора "прикрутити".

В Україні знизиться ціна на природний газ для населення. З 1 квітня Нафтогаз повинен продавати газ дешевше, ніж 8,55 гривень за кубометр. Про це сказав в ході засідання уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє Ділова столиця в середу, 3 квітня.
"Як ви пам'ятаєте, Нафтогаз заявив, що вони можуть дешевше продавати газ, ніж 8,55. І я це повністю підтримую. І думаю, що чим дешевше вони будуть це робити, тим краще. Думаю, що якраз пора "прикрутити" ціну на газ. Сьогодні ми прийняли рішення, що дає право Нафтогазу встановлювати ціни менш як 8,55, але в жодному разі не більше", - заявив він.
Гройсман доручив міністру енергетики Ігорю Насалику довести це рішення до Нафтогазу і зобов'язати компанію з 1 квітня реалізовувати газ для населення дешевше, відповідно до їхнього власного листа до Кабміну.
Нагадаємо, з 1 листопада 2018 року Кабмін підвищив ціни на газ для населення на 23,5% у зв'язку з раніше досягнутими угодами з МВФ.
Однак в березні стало відомо, що Нафтогаз запропонував побутовим споживачам з 1 квітня купувати газ за ціною на 2% нижче від встановленої Кабміном - по 8,38 гривень за кубометр.
Водночас для промспоживачів Нафтогаз знизить ціни з квітня відразу на 19%.

Related

Економіка 5538643085685364706

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item