Киянин налагодив незаконне виробництво iPhone - прокуратура

Киянин налагодив незаконне виробництво iPhone - прокуратура
У Києві незаконно виготовляли iPhone

Підприємець виготовляв у столиці фальсифіковані іРһоnе. Продавав їх по всій території України і заробляв близько п'яти мільйонів у місяць.

У Києві правоохоронці викрили підприємця, який незаконно виготовляв і продавав мобільні телефони Apple. Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури в понеділок, 1 квітня.
За їхньою інформацією, чоловік налагодив фальсифіковане виробництва іРһоnе з використанням спеціального технічного обладнання та незаконно ввезених деталей. Підприємець ухилився від сплати податків шляхом відображення недостовірних даних у податковій звітності про обсяги доходів від реалізації на території міста Києва та інших регіонів країни цих мобільних телефонів і аксесуарів до них, що імпортуються з Китаю і США.
Під час обшуку на "виробництві" слідчі ДФС виявили та вилучили 860 мобільних телефонів різних моделей марки Apple, запчастини до них в загальній кількості 959 одиниць, в тому числі спеціальне обладнання для збирання іРһоnе та інші аксесуари на загальну суму понад шість млн грн.







"Перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, підприємець свідомо занижував обсяги реальних доходів, які становили, орієнтовно, близько п'яти млн грн щомісяця, хоча в органи ДФС подавав річні податкові декларації з недостовірними даними про отримання річного доходу на суми, що не перевищували один мільйон грн", - зазначили в прокуратурі.
Наразі слідство триває, призначено судові експертизи і проводяться слідчі дії, додали у відомстві.
Раніше в Харківській області під спідницею у контрабандистки знайшли 49 смартфонів iPhone, які вона намагалася потайки пронести з території Росії.
Також повідомлялося, що прикордонники не пропустили в "ЛДНР" велику партію смартфонів. Після виявлення товарів у пункті пропуску чоловік пропонував силовикам 1000 доларів хабаря.

Related

Бізнес 7448601358184918494

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item