У США почали будувати атомний підводний човен нового покоління

У США почали будувати атомний підводний човен нового покоління
США планують замінити всі підводні човни класу Ohio протягом 30 років

У США почалося будівництво першого стратегічного атомного підводного човна класу Columbia.

 
Про це повідомляє Naval Today в п'ятницю, 24 травня.
 
Роботи з будівництва атомного підводного човна нового покоління почалися в місті Ньюпорт-Ньюс у штаті Вірджинія на верфі компанії Huntington Ingalls Industries, яка є виробником американських атомних авіаносців і субмарин.
 
За допомогою плазмових установок працівники верфі почали нарізку сталевих листів, з яких буде створюватися корпус підводного човна.
 
"Сьогодні історичний день, - заявив Джейсон Уорд, віце-президент верфі Newport News Shipbuilding (входить в Huntington Ingalls Industries), якого цитує видання. - Минуло півстоліття з того часу, як Newport News Shipbuilding побудував перший підводний човен з балістичними ракетами. Сьогодні ми відзначаємо (підсумок) десятирічної спільної роботи з Electric Boat (основний підрядник за програмою - ред.) з проектування нового класу підводних човнів і офіційний перехід від проектування і матеріального постачання до будівництва".
 
Атомні субмарини з балістичними ракетами класу Columbia прийдуть на зміну ракетоносцям класу Ohio, що належить до третього покоління і складає зараз основу стратегічних наступальних ядерних сил США.
 
Контракт на розробку підводних човнів Columbia в розмірі $ 5 млрд було підписано 21 вересня 2017 року. Пентагон має намір придбати 12 нових підводних човнів, у яких буде по 16 шахт для міжконтинентальних балістичних ракет. У січні 2017 року ВМС оцінювали вартість головного ракетоносця у $ 8,2 млрд без урахування витрат на проектування і документацію для всієї серії субмарин цього класу. У бойовий склад його введуть у 2031 році.
 
Протягом найближчих 30 років Міноборони США має намір замінити всі підводні човни класу Ohio, що несуть по 24 МБР Trident-2 з ядерними боєголовками. Їх зараз налічується 14. За оцінками аналітиків Бюджетного управління Конгресу США, на реалізацію всієї програми Columbia буде потрібно $ 313 млрд.
 
Нагадаємо, в лютому нинішнього року флот США поповнився ударним атомним підводним човном USS South Dakota класу Virginia. Він оснащений 12 крилатими ракетами Tomohawk.
 

Related

Технології 3599153316681656038

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item