Amazon розробили новий дрон для доставки

Через кілька місяців такі дрони почнуть доставляти замовлення клієнтам.

Amazon розробили новий дрон для доставки
Компанія Amazon представила новий дрон для сервісу доставки Prime Air. Він має конструкцію гексакоптера з рамою по периметру, поверхні якої після переходу в горизонтальний режим польоту виступають в якості крил і стабілізаторів. Перші доставки з допомогою апарата почнуться через кілька місяців, повідомляється в блозі Amazon.
Amazon вже кілька років працює над створенням сервісу доставки товарів клієнтам з допомогою дронів. Вперше компанія анонсувала плани із запуску такого сервісу у 2013 році, а у 2016 вона провела тестову доставку клієнту у Великобританії. За час розробки інженери створили кілька прототипів з різною конструкцією. Спочатку вони використовували квадрокоптери, а потім представили гібридний безпілотник з вісьмома гвинтами для вертикального польоту, одним штовхаючим гвинтом і крилами для ефективного горизонтального польоту.
На конференції re:MARS один з керівників Amazon Джефф Вільке (Jeff Wilke) представив новий дрон, який також поєднує в собі можливість вертикального і горизонтального польоту, але має більш просту конструкцію. Він являє собою гексакоптер з великою шестикутною рамою. Її поверхні мають аеродинамічний профіль, що дозволяє їм створювати підйомну силу і стабілізувати політ. Також у верхній частині апарата є окремий вертикальний стабілізатор.
В центрі рами розташовується основна частина корпусу апарату, що містить в собі акумулятор, електроніку і відсік для посилок, а також камери для виявлення перешкод. Спочатку дрон злітає у вертикальному режимі, а незабаром після цього переходить в горизонтальний і більш ефективний режим польоту. Для цього дрон змінює співвідношення тяги на передніх і задніх парах гвинтів. Цікаво, що в цих парах гвинти не паралельні один до одного: в передній парі вони спрямовані частково від центру, а в задній, навпаки, нахилені до центру.
Дрон здатний перевозити вантаж масою до 2,27 кг на відстань понад 24 кілометрів менш ніж за півгодини. Компанія збирається почати доставляти посилки клієнтам за допомогою нового дрона протягом кількох місяців, проте невідомо, чи планує вона розгорнути повноцінний, а не тестовий сервіс доставки дрона.
Крім Amazon створенням сервісу доставки невеликих вантажів дрона займаються й інші компанії, зокрема Wing, що входить в холдинг Alphabet. Вона вже запустила сервіси доставки в Австралії та Фінляндії, а також нещодавно стала першим дрон-авіаперевізником у США, де також планує почати доставляти посилки клієнтам. Wing використовує гібридний дрон, в якому встановлено 12 гвинтів для вертикального зльоту і посадки, а також ще два штовхаючих гвинта для польоту в літаковому режимі.

Related

Технології 8484034724408996009

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item