Вишня, черешня, шовковиця: чим корисні літні ягоди

Шовковиця нормалізує ліпідний профіль крові та зменшує ймовірність атеросклерозу, а вишні та черешні покращують сон, розповідає МОЗ.

🍒 ВИШНІ ТА ЧЕРЕШНІ

Їх розглядають як продукти, що мають певні лікарські властивості і призначені для регулярного вжитку.
Fotosmurf/Depositphotos

🍒 Черешня — це ліки.
Вишня і черешня запобігають деформації кісткової тканини в дітей з ожирінням, і ці кісточкові радять їсти всім дітям. 
Антоціани вишень — пігменти, що роблять її червоною — пригнічують ферменти циклоокисгенази. Так само, як ацетилсаліцилова кислота.
🍒 Тобто вишні мають протизапальну дію і можуть зменшувати больовий синдром
Ці ж сполуки активують знайому вам автофагію в разі жирового переродження печінки, не пов’язаного з алкоголізмом.
Огляд у науковому журналі Nurtients повідомляє, що вишні покращують стан людей із остеоартритом, зменшують оксидативний стрес і запалення, знижують тиск і сприяють відновленню м’язів.
Вишні та черешні варто їсти проти ночі. Завдяки високому вмісту мелатоніну вони покращують сон. 
Якщо вишні, черешні чи шовковиця ростуть у вас на подвір’ї, помийте руки з милом, перш ніж вийти їх збирати. 
Якщо купуєте фрукти, неодмінно мийте їх. 
🍒 Після фруктів варто прополоскати рота водою, щоб змити кислоту.
Пам’ятайте, що варення чи наливки — не найкращий спосіб переробки ягід та фруктів. Краще сушити чи заморожувати все те, що ви не змогли з’їсти влітку.

ШОВКОВИЦЯ

Багата на розчинну і нерозчинну клітковину і менш калорійна, ніж яблучний сік чи молоко. 
Якщо їсте щось солодке — подбайте про споживання клітковини. Так рівень цукру не зростатиме стрімко, а кишкові бактерії будуть щасливі і віддячать синтезом вітаміну В1.
Просте правило — все яскраве корисне. Чорна і червона шовковиця багаті на поліфеноли.
  mallivan/Depositphotos
Вони потрібні для здоров’я судин та захисту наших власних молекул від пошкодження вільними радикалами. За складом шовковиця нагадує червоне вино і каву.
Вона нормалізує ліпідний профіль крові та зменшує ймовірність атеросклерозу. 
Щоб відчути результат, слід принаймні 6 тижнів їсти по 45 грамів шовковиці. 
У здорових людей шовковиця покращує чутливість до інсуліну. 
А ще ця ягода захищає нейрони від ішемічного стресу і має певну протипухлинну дію. Але це не робить шовковицю ліками, тим більше від раку.
У шовковиці багато заліза та калію і вітамінів С, К та Е. 
Ягоди шовковиці можна сушити як родзинки, або заморожувати.
Наїдайтесь ягодами, поки є! 🍒

Related

Смачно 7999467575146715975

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item