СБУ завадила чоловіку з Донецька влаштувати вибух у Запоріжжі

СБУ завадила чоловіку з Донецька влаштувати вибух у Запоріжжі
Службі безпеки України вдалося попередити потужний теракт у Запоріжжі й затримати чоловіка, який заклав вибухівку у сміттєвий бак. 
За словами представника СБУ, інформація щодо вибухового пристрою надійшла до Центрального апарату служби – і група, сформована Іваном Бакановим, приїхала в Запоріжжя й відслідкувала зловмисника з Донецька.
"Особа намагалася закласти вибухівку у сміттєвий бак і активувати його шляхом надіслання телефонного дзвінка" – сказав на місці подій журналістам працівник СБУ.
За його словами, вибір місця був свідомий, але мотиви – таємниця слідства.
"Є оперативна версія робоча, за дозволом слідства вона буде оприлюднена", – сказав співрозмовник журналістів.
Чоловіка затримали.
"Вибухівку дезактивували таємно від об’єкта спостереження: "Він не знав, що вона не працює. Після намагання встановити нам необхідно було провести аудіо-, відео-, фотофіксацію щодо закладання вибухівки біля цього майданчика". – сказав представник СБУ.
"Після того, як він вийшов за межу й намагався активувати, поїхав до готелю в Запоріжжі, подивився новини – не побачивши інформації про надзвичайні події, повернувся до місця закладання вибухівки. Тоді затримали, ми його вели з самого початку заїзду в Україну", – додав він.
"Достатньо потужна вибухівка… Еквівалент за потужністю – 1,3-1,4 ТНТ (тринітротолуолу – ред.). Зона ураження близько 1,5 кілограма – близько 10 метрів. Поставити саме на магніти у сміттєвий бак – сміттєвий бак перетворюється на елемент ураження і це збільшує його потужність", – сказав представник СБУ.
Він уточнив: "Ми працюємо з 4 ранку – з тої години, коли він встав, підготувався, включив детонатор… Активна фаза масових заходів припала на 6-ту годину, коли було здійснено евакуацію мешканців прилеглих будинків, було обмежено в'їзд на територію".
Слідчі дії щодо виконався й організатора будуть тривати.

Related

Події в Україні 1025427357983742875

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item