Спікер парламенту Грузії пішов у відставку на тлі протестів

Спікер парламенту Грузії пішов у відставку на тлі протестів
Іраклій Кобахідзе залишив посаду спікера парламенту Грузії

Правляча партія Грузинська мрія підтримає кандидатуру лідера парламентської більшості Арчила Талаквадзе на посаду спікера.

Спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе прийняв рішення піти у відставку на тлі акцій протесту в Тбілісі. Про це повідомив генеральний секретар правлячої партії Грузинська мрія - демократична Грузія, мер Тбілісі Каха Каладзе на брифінгу, повідомляє ТАСС в п'ятницю, 21 червня.
"Грузинська мрія з дня приходу до влади впроваджує високий стандарт підзвітності перед суспільством. І вона не раз це доводила своїми діями. Ще одним проявом високого стандарту цієї підзвітності є рішення, прийняте сьогодні головою парламенту Грузії Іраклієм Кобахідзе про відхід з посади", - сказав Каладзе.
Також стало відомо, що Грузинська мрія підтримає кандидатуру лідера парламентської більшості Арчила Талаквадзе на посаду спікера після відставки Іраклія Кобахідзе.
"На даному етапі інша кандидатура і не розглядається. Парламентська більшість підтримає кандидатуру Арчила Талаквадзе на посаду голови парламенту", - повідомив лідер фракції Грузинська мрія Мамука Мдінарадзе.
Нагадаємо, 20 червня в Тбілісі почалися масові акції протесту. Під час 26-ї Генасамблеї Міжпарламентської асамблеї православ'я (МАП) депутат Держдуми РФ Сергій Гаврилов сів у крісло спікера грузинського парламенту і звернувся до присутніх російською мовою. Це викликало широке невдоволення низки політичних партій. В знак протесту вони залишили приміщення. Пізніше учасники протесту увірвалися в будівлю парламенту.
У зіткненнях з пікетниками грузинська поліція використовувала сльозогінний газ і гумові кулі. Постраждали понад 200 осіб, в тому числі 80 співробітників правоохоронних органів і як мінімум один журналіст.
Після розгону демонстрації біля грузинського парламенту в ніч на 21 червня активісти влаштували погром в столичному офісі правлячої партії Грузинська мрія - демократична Грузія. При цьому демонстранти палили прапори з емблемою партії.

Related

Події у світі 2011859619938190971

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item