Росію можуть повернути в ПАРЄ вже сьогодні

Росію можуть повернути в ПАРЄ вже сьогодні

У понеділок, 24 червня, відкривається літня сесія ПАРЄ.

На ній може вирішитися питання про повернення російської делегації. Відповідну резолюцію планують розглянути у другій половині дня, повідомляє Укрінформ.
У резолюції, автором якої є бельгійський сенатор Петра де Суттер, пропонується унеможливити позбавляти національні делегації права голосувати, виступати, а також репрезентативних прав.
У разі ухвалення документа російська делегація може уникнути санкцій, запроваджених проти неї у відповідь на агресію проти України та окупацію Криму.
Окрім цього, пропонується за винятковою процедурою дозволити Росії брати участь у літній сесії. Хоча, за чинним регламентом, якщо делегація не була присутня на першій сесії року в січні, то вона вибуває з роботи у ПАРЄ на весь рік.
Раніше регламентний комітет ПАРЄ затвердив проєкт резолюції, яким пропонується внести зміни до регламенту, що може ускладнити або взагалі заблокувати накладання санкцій на російську делегацію та забезпечити її можливе повернення до Асамблеї без виконання міжнародних зобов'язань.
У Раді Європи діє потужне лобі на чолі із Німеччиною і Францією, яке намагається повернути Росію до ПАРЄ, незважаючи на несплату Москвою внесків до бюджету РЄ, порушення норм міжнародного права, продовження агресії проти України.
Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав рішення Комітету міністрів, яким Росію можуть повернути до ПАРЄ без виконання зобов'язань, продовженням агресії проти України та окупації Криму, "суперечливим та ганебним".

Related

Гаряча новина 2799796791307414931

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item