Протестувальники у Тбілісі не планують розходитися

Протестувальники у Тбілісі не планують розходитися
У Тбілісі тривають протести

Демонстранти заявили, що продовжать мітинг, поки влада не виконає три основні вимоги.

 
У Тбілісі перед будівлею парламенту Грузії триває мітинг із вимогою відставки глави МВС Георгія Гахарія. Про це в суботу, 22 червня, повідомило агентство Інтерфакс-Україна.
 
Відзначається, що число учасників мітингу значно скоротилося, і на місці залишаються до двох тисяч осіб. При цьому люди продовжують залишати територію.
 
Лідери опозиційних партій, які раніше закликали своїх прихильників прийти до будівлі парламенту, на мітингу не були присутні.
 
Учасники демонстрації продовжують періодично виступати і згадують події 9 квітня 1989 року, коли радянські війська розігнали мітинг у Тбілісі.
 
Поліція спостерігає за тим, що відбувається, збоку.
 
Як повідомляє Радіо Свобода, учасники протесту не мають наміру розходитися, поки не будуть виконані три основні вимоги до влади, серед яких відставка міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарія, звільнення затриманих і кримінальне розслідування за фактами незаконного затримання учасників акції, початок переговорів з урядом для призначення дострокових парламентських виборів у країні.
 
Ряд лідерів закликали учасників мітингу розійтися і продовжити у суботу вдень, проте більшість із цією пропозицією не погодилися і заявили, що залишаться "до кінця".
 
Нагадаємо, увечері 21 червня у Тбілісі поновилися акції протесту, які спровокував візит у країну депутата Держдуми РФ Сергія Гаврилова.
 
Під час мітингів 20-21 червня у Тбілісі були заарештовані 305 демонстрантів, 240 людей постраждали.

Related

Події у світі 8491058384331218333

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item