На заступника мера Сум завели справу через висловлювання про ЛГБТ

На заступника мера Сум завели справу через висловлювання про ЛГБТ
Заступника мера Сум притягнуть до відповідальності за висловлювання на адресу ЛГБТ

На своїй сторінці у Facebook чоловік опублікував фотографію полонених концтабору часів Другої світової війни і написав, що сподівається побачити учасників ЛГБТ-прайду саме такими.

 
Заступник Сумського міського голови Максим Галицький на своїй сторінці у Facebook побажав членам ЛГБТ-спільноти повторити долю полонених концтаборів Другої світової війни. На нього відкрили кримінальну справу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.
 
Той факт, що поліція відкрила кримінальну справу, підтвердила і прес-секретар Генпрокурора України Лариса Сарган, опублікувавши відповідну заяву у Twitter.
 
"Один із заступників Сумського міського голови напередодні проведення Маршу рівності на підтримку ЛГБТ-спільноти на своїй сторінці у Фейсбук висловив своє бачення цієї події, зокрема зазначив, що хотів би бачити таких осіб у концтаборах", - написала Науменко і додала, що за фактом подібних висловлювань розпочато кримінальне провадження.
 
 
Сарган опуліковала у Twitter аналогічне повідомлення і прикріпила скріншот поста Максима Галицького.
 
Відомості в ЄРДР внесено за статтею про умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми переконаннями (ч.1 ст.161 КК України). Слідство доручено ГУ НП в Сумській області.
 
Нагадаємо, що раніше Марш рівності відвідали 8 тисяч осіб.

Related

Гаряча новина 8758556081247893838

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item