У Криму відпустили капітана українського судна

У Криму відпустили капітана українського судна
Капітан українського судна ЯМК-0041 повернувся в Україну

На материкову частину України повернувся капітан арештованого Росією українського судна ЯМК-0041.

 
Капітан українського риболовецького судна ЯМК-0041 Віктор Новицький повернувся з анексованого Криму на материкову частину України, повідомила прес-служба Адміністрації президента на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, 14 червня.
 
"Росія передала капітана риболовецького судна ЯМК-0041 Віктора Новицького представнику уповноваженого з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ізмаїлу Халікову. Передавання відбулося на КПВВ Каланчак", - йдеться в повідомленні.
 
14 червня в анексованому Криму пройшло засідання суду у справі Новицького. Балаклавський районний суд Севастополя оголосив вирок капітану судна. Його визнали винним за частиною 3 статті 256 КК РФ - у незаконному видобутку водних біологічних ресурсів.
 
Суд врахував перебування Новицького під вартою з 11 травня по 1 листопада 2018 року і повністю звільнив його від сплати штрафу та зняв обмеження на пересування. Однак його зобов'язали відшкодувати збитки в розмірі майже 440 тисяч рублів (близько 180 тисяч гривень).
 
 
Про те, що капітан Новицький повертається на материкову Україну із Криму, повідомила на своїй сторінці у Facebook омбудсмен Людмила Денісова, опублікувавши відповідні фотографії.
 
 
Нагадаємо, Новицького затримали 4 травня 2018 року працівники ФСБ РФ за фактом нібито незаконного вилову риби. Проти нього було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.256 КК РФ Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів, вчинений особою з використанням службового становища. Близько півроку він утримувався під вартою у Сімферопольському СІЗО.

Related

Гаряча новина 2476588000722037215

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item