Волкер розповів про Зеленського і Коломойського

Волкер розповів про Зеленського і Коломойського
Спецпредставник Держдепу США Курт Волкер

Спецпредставник по Україні розповів у Сенаті США про можливі ризики для деолігархізації в Україні.

 
Придбання політичного капіталу для проведення реформ і деолігархізація - основні виклики, які стоять перед шостим президентом України Володимиром Зеленським. Про це в ході слухань по Україні, які пройшли в Комітеті з міжнародних відносин США, заявив спецпредставник Держдепу США Курт Волкер, повідомляє в середу, 19 червня, Голос Америки.
 
На питання сенатора Роберта Менендеса, чи контролює Коломойський нового президента України, Волкер підтвердив, що Державному департаменту відомо про відносини Зеленського з Коломойським. Разом із тим він висловив упевненість, що Володимир Зеленський повинен докладати зусиль для ослаблення впливу олігархів на політичну систему.
 
"Ми вважаємо, що він (Зеленський, - ред.) заслуговує шанс. Ми дотримуємося принципів реформ, подолання домінування олігархів у політичний системі, таких як Коломойський. Ми сподіваємося, що він зможе бути незалежним і виконати обіцяне. І ми маємо намір, як допомагати йому, так і питати з нього, якщо цього не станеться", - підкреслив Волкер.
 
Також Волкер висловив надію, що може відвідати Україну протягом наступних тижнів, до візиту Зеленського в Білий дім.
 
 
Нагадаємо, у травні в Сенаті США затвердили до схвалення резолюцію, присвячену п'ятим роковинам Революції Гідності. Документ вшановує пам'ять Небесної Сотні і засуджує тривалу російську агресію щодо України.
 
Також повідомлялося, що в Сенаті США запросили для армії України $300 млн. З указаної суми $100 млн повинні бути спрямовані виключно на летальні види озброєнь.

Related

Політика 1212515530401466747

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item