Знайшли тунель, яким можна дістатись до Бурштинової кімнати

Знайшли тунель, яким можна дістатись до Бурштинової кімнати

Замаскований вхід у тунель, який може вести до Бурштинової кімнати, виявили в місці розташування штабу сухопутних сил Вермахту у Польщі.
Виміряти глибину тунелю не змогли. Вхід до нього замаскований товщею ґрунту поверх бетонної плити. Також перешкоджає велике дерево, яке виросло над нею.
Пошуковці вважають, що там Бурштинова кімната або оригінальні документи і автентичні речі, якими користувалося командування Вермахту, повідомляє RMF 24.
"Ми сміливо можемо говорити про прорив у пошуках. Завдяки застосуванню професійного георадара нам вдалося встановити місце підземного тунелю. Після розкопувань у місці, визначеному георадаром, ми і справді знайшли вхід у тунель, який майже однозначно не відкривався з часів війни", — заявив працівник музею Другої світової війни у польському місті Мамерки Бартоломей Плебаньчик.
Бурштинова кімната — шедевр мистецтва XVIII ст., що безслідно зник під час Німецько-радянської війни та не знайдений до сих пір. Створена німецькими та датськими майстрами для прусського короля Фрідріха I, згодом подарована російському імператору Петру I. Вдосконалення кімнаті здійснив архітектор Бартоломео Растреллі. Вважалася перлиною літньої резиденції російських імператорів у Царському Селі. В оздобленні переважно використовувався бурштин.
Легендарну Бурштинову кімнату Петра I шукають у польському містечку Мамерки.
За перший день досліджень підземних бункерів нічого не знайшли. Проте, планують спустити туди спеціальну камеру, яка покаже чи є в приміщенні щось цінне.
"Ми попросили дві фірми, що працюють з георадарами, просканувати бункер. На наше здивування, пристрій побачив на глибині 3-х метрів приховану кімнату. Зараз ми продовжуємо роботу, щоб опустити туди спеціальну камеру і подивитися, чи є там щось цінне," - розповів Бартоломей Плебаньчик, куратор музею в Мамерках.

Related

Цікаво 1470286333711109751

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item