У Тбілісі протестувальники штурмом взяли парламент

У Тбілісі протестувальники штурмом взяли парламент
Протест у Грузії

Масові протести в Грузії почалися після того, як у кріслі спікера голови парламенту Грузії сьогодні вранці виявився російський депутат.

Виступ російських політиків у парламенті Грузії став причиною масових протестів і ймовірної відставки спікери парламенту країни. Про це ввечері в четвер, 20 червня, повідомляє Грузія online.
Відзначається, що в четвер тисячі людей вийшли на акції протесту через виступ російських політиків у парламенті Грузії. До протестувальників також приєдналися представники різних грузинських опозиційних партій.
Невдоволення громадськості викликав той факт, що в парламенті проходила сесія Міжпарламентської православної асамблеї, а ведучий сесії депутат російської Думи Сергій Гаврилов сів у крісло голови парламенту Грузії.
Після цього російській делегації довелося терміново покинути країну в супроводі охорони в зв'язку з початком в Грузії акції протесту проти їхнього перебування в країні.
Опозиція дала правлячій партії термін одну годину для відставки трьох високопоставлених чиновників - голови парламенту Іраклія Кобахідзе, голови МВС Георгія Гахарії і голови СГБ Вахтанга Гомелаурі. Після закінчення терміну учасники акції увірвалися на територію парламенту.
Поліція намагалася зупинити їх, але не застосовувала кийки або інші спецзасоби, намагаючись мирно витіснити учасників акції з території парламенту.
Раніше голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе через події в Тбілісі перервав свій офіційний візит до Азербайджану і повертається в Грузію. Відразу після повернення Кобахідзе планував оголосити про свою відставку.
Пізніше керівництво правлячої партії заявило, що сталася "протокольна помилка" і перервало міжнародний парламентський форум, в якому брали участь 100 делегатів з 25 країн.

Related

Події у світі 4909473368128872520

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item