Чому жінки живуть довше чоловіків — три основні причини

Про що ж говорять вчені?

Чому жінки живуть довше чоловіків — три основні причини
Незаперечним фактом є те, що жінки в усіх країнах світу живуть довше за чоловіків. Однак так було далеко не завжди: даний демографічний феномен виник, як не парадоксально, після перемоги над небезпечними інфекційними захворюваннями та підвищення загального рівня здоров'я населення в XX столітті. На сьогодні, середня тривалість життя жінок — 74 роки та 2 місяці, чоловіків — 69 років і 8 місяців.
Ось що впливає на довші роки життя жінок:
Гени
Схоже, чоловіки виявляються в більш уразливому становищі вже просто за фактом народження. «Ембріони чоловічої статі частіше гинуть, ніж жіночі», — говорить професор Давид Джемс з Університетського коледжу Лондона.
Гормони
У підлітковий період в організмі у хлопчиків і дівчаток відбуваються серйозні гормональні зміни. Чоловічий гормон — тестостерон — впливає на розвиток кісткової та м'язової тканини і робить чоловіка більшим і сильнішим у порівнянні з жінкою. Також цей гормон відповідає за інші чоловічі характеристики — наприклад, низький голос або волосся на грудях. Рівень смертності серед чоловіків зростає разом зі зростанням рівня тестостерону в пізньому підлітковому віці.
Рід занять і спосіб життя
На територіях, охоплених війнами або збройними конфліктами, середня тривалість життя чоловіків різко скорочується, оскільки під час таких подій гинуть головним чином чоловіки у досить молодому віці.

Related

Здоров'я 4066718696894865522

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item