ЦВК оскаржує рішення апеляційного адмінсуду щодо Онищенка

ЦВК оскаржує рішення апеляційного адмінсуду щодо Онищенка

Центральна виборча комісія оскаржує рішення Шостого апеляційного адміністративного суду щодо скасування постанови про відмову в реєстрації кандидата у нардепи Олександра Онищенка.
Шостий апеляційний адмінсуд 21 червня задовольнив адміністративний позов Онищенка до ЦВК про скасування постанови про відмову в реєстрації кандидата в народні депутати України Онищенка, висунутого Соціалістичною партією України, в одномандатному виборчому окрузі № 93 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.
Також суд зобов'язав Комісію зареєструвати Онищенка кандидатом у народні депутати України.
"ЦВК не погоджується з прийнятим судовим рішенням, вважає його незаконним, необґрунтованим та винесеним з неправильним застосуванням норм матеріального права і порушенням норм процесуального права", — заявили в прес-службі.
У ЦВК зокрема вважають, що викладені у рішенні висновки суду першої інстанції не відповідають обставинам справи.
"Відтак, користуючись правом, наданим Кодексом адміністративного судочинства України, Центральна виборча комісія 23 червня 2019 року подала апеляційну скаргу на вищезазначене рішення Шостого апеляційного адміністративного суду", — зазначили у відомстві.
15 червня ЦВК відмовила Онищенку у реєстрації кандидатом в нардепи, бо протягом останніх 5 років не проживав в Україні. Він подав у суд.
Олександр Онищенко покинув країну у 2016-му році. Його позбавили депутатської недоторканності і оголосили у розшук.
НАБУ вважає, що екс-нардеп і його поплічники продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" через "псевдобіржі", тому держава втратила понад 1,5 млрд грн.

Related

Політика 724071742617008723

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item