Смерть iTunes, темна iOS, Mac Pro. Новинки Apple

Смерть iTunes, темна iOS, Mac Pro. Новинки Apple


У Сан-Хосе 3 червня почалася щорічна конференція "яблучної" компанії для розробників - WWDC. У перший день було представлено кілька нових продуктів і оновлень.

 
Щорічно на початку червня компанія Apple проводить всесвітню конференцію розробників WWDC. Цьогоріч Apple відзначилася і представила багато новинок, у тому числі, пристроїв, цікавих не тільки програмістам, але і всім користувачам.
 
Серед них - оновлення більшості операційних систем, найпотужніший за всю історію Mac Pro в парі з дисплеєм Apple 6K Retina і серіал про космічну гонку між Америкою та СРСР. Всі оновлення вийдуть восени. ЗМІ розповідають подробиці.

tvOS 13

Першим, що показав глава компанії Тім Кук, стала тринадцята версія операційної системи для приставки Apple TV.
 
Тепер на пристрій з'явилася підтримка декількох користувачів, у кожного з яких може бути свій профіль і персоналізований домашній екран з фільмами та серіалами.
 
Apple Music навчили показувати слова синхронно з відтворенням музики.
 
Також був представлений ігровий сервіс Apple Arcade, але про нього нічого не сказали, крім ймовірної дати релізу - осінь цього року. Також приставка тепер підтримує геймпади від PlayStation і Xbox для Apple Arcade.
 
Восени з'явиться обіцяний Apple TV+ з оригінальними шоу. Першим стане науково-фантастичний серіал про космічну гонку між СРСР і США - чи то пак, якою вона могла б бути, якби Радянський Союз першим відправив людину на Місяць.

watchOS

Apple Watch - годинник, що має найвищий показник за продажами у світі. Тому для Apple - це дуже важливий продукт. Наступне оновлення для watchOS зробить годинник повністю незалежним від смартфона ґаджетом, а також порадує безліччю нових циферблатів.
 
Тепер на годиннику буде свій AppStore - для установки програми на годинник не потрібно мати аналогічну на iPhone.
 
З'явилися нові вбудовані додатки - аудіокниги, диктофон і калькулятор, в якому можна порахувати суму чайових або розділити чек на кількох людей.
 
Apple також продовжує піклуватися про здоров'я своїх користувачів - тепер годинники вміють вимірювати рівень шкідливого шуму і повідомляти про перевищення допустимої норми. Також окремо на екран можна вивести шумомір.
 
На презентації відзначили, що мікрофон не записує і не передає звук, підтвердивши свою політику конфіденційності.
 

iOS 13

Нову версію операційної системи для iPhone користувачі чекали з нетерпінням - iOS 12 не принесла в собі практично нічого нового, лише прискорила роботу системи і пофіксив баги попередньої "осі".
 
В Apple заявили, що нова версія iOS прискориться удвічі, а розблокування за Facе ID стане на 30 відсотків швидше розпізнавати власника.
 
З'явилася довгоочікувана темна тема. ЗМІ писали, що вона повинна була з'явитися ще в iOS 11, проте компанія вирішила, що нічний режим готовий тільки зараз.
 
Будуть мінятися не тільки інтерфейси додатків, а й фірмові шпалери. Сторонні розробники зможуть самостійно додати цю функцію в свої додатки - вона буде переключатися автоматично.
В оновленні програми Карти Apple додала власні інтерактивні панорами, на яких можна натиснути на вивіску магазину і відразу висвітиться віконце з інформацією про заклад. Однак, поки що ця функція доступна не у всіх місцях.
 
Функція Sign in with Apple ID, яка служить для реєстрації різних акаунтів за допомогою облікового запису, дозволяє обрати, чи передавати свою поштову адресу, чи ні.
 
Також можна створити віртуальну поштову адресу, унікальну для кожного сайту. Тобто, ваша реальна адреса нікуди не відішле. Крім того, нововведення буде доступним на macOS.
 
Siri отримала новий, більш природний голос. Вона робить паузу, інтонації. Також голосовий асистент може зачитувати повідомлення через AirPods.
 
Не забули і про клавіатуру - представили QuickPath - метод набору тексту свайпом на стандартній Apple-клавіатурі.

iPadOS

Apple прагне до самостійності iPad і перетворення його в маленький комп'ютер. Тому, відтепер планшет має власну ОС. Тепер на домашньому екрані з'явилися віджети.
 
Можна створити кілька екранів, на яких буде відкрито по два додатки. Наприклад, екран, де два документа Word, на іншому екрані два вікна з листами.
 
В режимі Slide Over (це коли другий додаток у вигляді колонки збоку екрана) з'явилася можливість швидкого перемикання. Також, тепер можна міняти розмір і місце розташування клавіатури на екрані.
 

macOS Catalina

iTunes більше не буде, її розділили на три додатки - Apple Music, Подкасти і Apple TV.
 
Функція Sidecar - якийсь MirrorLink - дозволяє використовувати iPad в якості другого монітора для macOS.
 
На macOS і iOS тепер доступно голосове управління. Можна повністю управляти девайсами голосом, тобто відкривати додатки, керувати інтерфейсом, диктувати тексти, відправляти файли і так далі. Однак, поки що є тільки англійською мовою.
 
Екранний час, як на iPhone, дозволяє подивитися, скільки часу проведено за комп'ютером.

Mac Pro та Apple 6K Retina дисплей

Apple представила нові рішення для професійних користувачів. Надпотужні Mac Pro мають це 28-ядерним Intel Xeon, 1,5 ТБ оперативної пам'яті, два MPX модулі, в яких чотири відеокарти AMD Radeon Pro Vega II. Завдяки новій платі Apple Afterburner можна одночасно виводити три потоки 8K ProRes RAW.
 
Нові монітори мають розмір 32 дюйми, роздільна здатність 6К з колірним діапазоном P3, 10-бітною передачею кольору, піковою яскравістю 1600 ніт і постійною яскравістю 1000 ніт, контрастністю 1 000 000:1 і надшироким кутом огляду.
 
Apple вирішили, що не можна назвати це звичайним HDR, тому компанія придумала новий маркетинговий термін Extreme Dynamic Range, або XDR.
 
Ціна на нові Mac Pro починається від шести тисяч доларів. Дисплей коштує п'ять тисяч доларів, однак він йде окремо без підставки. Їх існує два типи за: 199 і 999 доларів.

Related

Технології 1681546003943692624

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item