США закликають РФ забезпечити, щоб всі обвинувачені в загибелі MH17 постали перед судом

США закликають РФ забезпечити, щоб всі обвинувачені в загибелі MH17 постали перед судом
США вітають оголошення міжнародної слідчої групи щодо MH17 і закликають Росію покарати винних.
Про це йдеться в заяві держсекретаря Майкла Помпео, поширеній держдепартаментом.
"Всі обвинувачені сьогодні були членами очолюваних Росією сил на сході України. Ми закликаємо Росію поважати і дотримуватися резолюції 2166 (2014.) Ради Безпеки ООН і забезпечити, щоб всі обвинувачені, що знаходяться в даний час в Росії, постали перед судом", - йдеться в повідомленні.
У ній також наголошується, що США "вітають сьогоднішнє оголошення про пред'явлення звинувачень чотирьом особам за їх роль в збиванні рейсу MH17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року".
"Це важлива віха в пошуках істини, і ми як і раніше впевнені в професіоналізмі і здатності голландської системи кримінального правосуддя переслідувати винних справедливим і неупередженим чином. Ми повністю підтримуємо роботу голландської влади і Спільної слідчої групи - незалежного кримінального розслідування, очолюваного Нідерландами, Австралією, Бельгією, Малайзією і Україною", - відзначає глава зовнішньополітичного відомства США.
Нагадаємо:
  • Спільна слідча слідча група 19 червня назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), Ігор Гіркін (позивний "Стрелок"), Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), Леонід Харченко (позивний "Кріт"). Вони були оголошені у міжнародний розшук
  • Справу планують передати в голландський суд до кінця року.
  • Перше засідання суду відбудеться 9 березня 2020 року.

Related

Події у світі 5027515627678383527

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item